marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Secretul pe care nimeni nu l-a stiut despre una dintre cele mai dure transformari din cinematografie: de ce a slabit Christian Bale 27 de kg in Masinistul

Christian Bale este un actor recunoscut pentru metodele sale drastice pe care le aplica cu fiecare rol. Intra atat de bine in pielea eroilor sai, incat se pierde in ele. Insa, probabil cea mai socanta transformare din cariera sa si care a uluit Hollywood-ul este cea din "The Machinist/Masinistul", in 2004.

Secretul pe care nimeni nu l-a stiut despre una dintre cele mai dure transformari din cinematografie: de ce a slabit Christian Bale 27 de kg in Masinistul

Chiar si dupa 10 ani de la premiera filmului, fanii lui Christian Bale nu uita sacrificiile facute de acesta pentru un rol extraordinar. Pentru acel film, Christian Bale a slabit 28 de kg si s-a oprit doar pentru ca medicii i-au spus ca isi pune viata in pericol.


Incredibil de slab, cu cearcane si lipsit de vlaga, Bale a facut unul din cele mai bune roluri ale sale, parand ca se frange la fiecare miscare.Pentru rolul din "Masinistul", actorul a slabit atat de mult, incat producatorii aveau indoieli ca va mai fi in stare sa joace si se temeau pentru sanatatea lui. Bale a slabit 28 de kg pentru acest rol, in timp ce cu doar 2 ani in urma sa ingrasa pana la 83 de kilograme pentru un alt film impresionant  "The Reign of Fire".


Insa, intr-un material nou publicat de Yahoo News, aflam si de ce a slabit atat de mult actorul premiat cu Oscar: "Atunci cand a scris scenariul, Scott Kosar, scenaristul, si-a trecut propria inaltime, dar si greutate. Dar el este mult mai scund decat Christian Bale, care are 1.83 m si cantarea si mai putin. Dar cand Christian a facut filmul a zis sa lasam asa, sa vada daca poate slabi atat de mult", a spus colegul de sau platou, actorul Michael Ironside. Acesta a sugerat ca slabirea lui atat de dramatica nu a fost neaparat intentionata - desi rolul oricum l-ar fi solicitat si ar fi trebuit sa fie mai slab decat e de obicei- ci mai mult bazata pe o eroare de transcriere in script.

 

 

 

 

Bale a slabit atat de mult in doat 4 luni, cu o dieta bazata pe apa, un mar pe zi si o cana de cafea. Regimul nu l-a afectat doar fizic, ci si-a lasat amprenta puternic si pe psihicul sau. "Intr-o zi, a venit la filmari, m-a tras deoparte si mi-a zis <<Mike, trebuie sa iti arat ceva>> si s-a dezbracat complet. Nu imi venea sa cred cat de slab era, nu mai avea fund, muschi, ci doar oase. Arata de parca iesise dintr-un lagar de concentare" a povestit actorul pentru Yahoo News.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies