marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Serialul Spartacus a impresionat cu un final glorios: pana si actorii au plans la incheierea seriei

Pe 12 aprilie, americanii au urmarit finalul glorios al celui mai violent serial de pe micile ecrane din SUA - Spartacus. La 3 de ani de cand a fost lansat, serialul produs de Steven S. DeKnight i-a lasat in lacrimi la final pe fanii legendarului sclav ajuns gladiator, luptand pentru libertate. 

Serialul Spartacus a impresionat cu un final glorios: pana si actorii au plans la incheierea seriei

Atentie urmeaza spoilere!

Batalia finala s-a dat in Spartacus: War of the Damned. Fanii au fost tinuti in tensiune pana in ultima clipa. Desi istoria spune ca Spartacus si armata sa a fost infranta de puternicii Romei, unii istorici sustin ca trupul lui Spartacus nu a fost gasit niciodata dupa moartea sa, fapt ce a dat nastere unor legende care mai dainuie si in ziua de astazi.


Sperantele fanilor s-au spulberat atunci cand Spartacus, jucat initial de Andy Whitfield iar apoi de Liam McIntyre, a fost ucis pe la spate de un soldat in timp ce se lupta cu marele rival Marcus Crassus, conform Entertainment Weekly. Spartacus a murit linistit, stiind ca o parte din  sclavii eliberati de el au reusit sa se salveze. Alaturi de el a murit si Gannicus (Dustin Clare). De ce a fost acesta sfarsitul eroului?
 

"Ar fi fost mincinos, nesincer sa-l las sa traiasca pe Spartacus. Nu mai avea la ce sa se intoarca. Viata lui s-a terminat cand a pierdut-o pe sotia sa si odata cu ea sansa de a avea o viata simpla si linistita. Pentru el singurele alternative erau sa invinga sau sa moarta. Nu era solutie de mijloc" a explicat creatorul serialului Steven S. DeKnight pentru revista EW.

Producatorii nu au vrut sa schimbe legenda: "Planuiam ca el sa moara inca de la inceputul serialului. Nu am luat niciodata in considerare o varianta de scenariu in care Spartacus traieste la final" a mai dezvaluit acesta care s-a tinut de cuvant si a livrat finalul nebun pe care toata lumea il astepta.


Creatorul show-ului a povestit si de ce a ales sa-i puna capat zilelor eroului in acest fel. "Moartea lui Spartacus oglindeste moartea lui Crixus (Manu Bennett). Sunt doi giganti care au murit ucisi miseleste, pe la spate. Asta arata lasitatea romanilor, faptul ca nu au putut sa-i ucida privindu-i in ochi".
 


Pana si actorul Liam McIntyre a recunoscut ca a plans atunci cand a vizionat finalul: "Ce fel de erou o sfarseste cu bine atunci cand mii de oameni mor in jurul sau? Am vazut finalul alaturi de Todd Lasance (interpretul lui Caesar), insa nu ne puteam uita unul la altul pentru ca am inceput sa plangem pe bune" a declarat acesta.

Inca de la aparitia sa pe micile ecrane in SUA, in 2010 serialul a creat frenezie. Scenele de actiune, de nuditate si scenariul sau au cucerit milioane de fani din intreaga lume, desi este R-rated - interzis minorilor.  In 2012, Spartacus: Vengeance a fost numit serialul cu cele mai violente imagini si cele mai multe morti de pe micile ecrane in SUA cu peste 25 de morti pe episod. Dar oricat de marete ar fi scenele de lupta, ce a atras mai mult la serial sunt personajele si povestea.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies