marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sezonul blockbusterelor s-a incheiat cu un record: vara lui 2013 este cea mai profitabila din toate timpurile in SUA. Cele 10 productii care au dominat box-office-ul

Dupa un sezon extrem de aglomerat in industria cinematografica in care producatorii au luptat sa realizeze cele mai impresionante pelicule spre incantarea audientei,nu ne va mira sa aflam la finalul acestei perioade ca vara anului 2013 a adus cele mai mari incasari din ultima vreme adunand 4.6 miliarde de $ numai in America ceea ce reprezinta o crestere cu 8% fata de incasarile anului trecut.  

Sezonul blockbusterelor s-a incheiat cu un record: vara lui 2013 este cea mai profitabila din toate timpurile in SUA. Cele 10 productii care au dominat box-office-ul

 

Asa cum ne-am asteptat cele mai mari blockbustere produse in aceasta vara au eliminat orice pierderi, iar Tony Stark nu a fost singurul care a contribuit la aceasta reusita. Iron Man a avut un succes rasunator, cu incasari de 1.2 miliarde de dolari, devenind astfel cel mai profitabil film din 2013. Alte productii care au facut incasari mari sunt Despicable Me 2, Man of Steel si Monsters University. Cei de la Collider scriu ca aceasta este cea mai profitabila vara pentru industria de film din SUA, piata care a ajuns la 4.6 miliarde de dolari. 

 

Cele mai profitabile filme in aceasta vara in SUA

 

1. Iron Man 3 (incasari in SUA: 408,800,000 de $, incasari la nivel mondial: 1.214 miliarde de $)

 

 

2. Despicable Me 2  (incasari in SUA: 355,662,000 de $, incasari la nivel mondial:823.1 de milioane de $)

 

 

3. Man of Steel (incasari in SUA: 290,327,000 de $, incasari la nivel mondial: 657.3 de milioane de $) 

 

 

 

4. Monsters University (incasari in SUA: 263,478,000 de $, incasari la nivel mondial: 715.1 milioane de $)

 

 

5. Fast & Furious 6 (incasari in SUA: 238,660,000 de $, incasari la nivel mondial: 787.4 milioane de $)

 

 

6. Star Trek Into Darkness (incasari in SUA: 228,261,000 de $, incasari la nivel mondial: 462.4 milioane de $)

 

 

 

7. World War Z (incasari in SUA: 200,265,000 de $,  incasari la nivel mondial: 532.2 milioane de $)

 

 

8. The Heat (incasari totale SUA: 157,416,000 de $, incasari la nivel mondial: 214.6 milioane de $)

 

 

 

9. The Great Gatsby (incasari totale SUA: 144,840,000 de $, incasari la nivel mondial: 331 milioane de $)

 

 

10. The Conjuring (incasari totale SUA: 134,157,000 de $, incasari la nivel mondial: 243.6 milioane de $)

 

 

 

 

 


Surprizele verii

The Conjuring: Nu exista nicio indoiala asupra faptului ca aceasta pelicula a devenit  un adevarat „hit” horror. Filmul a aparut in luna iulie a acestui an stabilind un nou record pentru un film horror si eliminand din atentia audientei aparitii ca The Hangover 3 si The Heat inca dinainte de aparitia in cinematografe (lucru rar intalnit pentru acest gen de film) datorita criticilor pozitive intr-un sezon plin de blockbustere.

 

World War Z: iIn ciuda popularitatii zombilor in cinematogragie si a aprecierii la nivel mondial a lui Brad Pitt, bugetul filmului a suferit pierderi indelung mediatizate cauzate de rescrieri ale scenariului, refilmari, ceea ce a dus la un buget de 200 millioane de $. Pentru ca totul sa fie si mai rau, filmul a fost refuzat in China intrucat cenzorii au considerat ca este neadecvat pentru publicul de acolo. Totusi, in final, lucrurile au mers bine pentru productia Paramount intrucat incasarile la nivel mondial au trecut de pragul de 500 de milioane de $. 

 

The Great Gatsby: Regizorul Baz Luhrmann este unul dintre aceia pe care oamenii par sa il adore dar incasarile generale spun o cu totul alta poveste...pana anul acesta cand castigurile au atins un prag destul de inalt. Desi a fost criticat si puz la zis, fanii s-au inghesuit sa vada o versiune 3D si modernizata a lui 

We’re the Millers: comedia care la inceputul lunii mai se anunta cu incasari modeste, a intrecut in cele din urma productia The Hangover 3 si a reusit sa atinga un maxim de  37 millioane de $.

 

Esecurile verii:

 

The Lone Ranger: Disney a petrecut multi ani incercand sa adapteze western-ul clasic pentru a-l face potrivit unei audiente moderne si in ciuda asteptarilor mari in privinta peliculei, The Lone Ranger a pierdut o mare parte din banii investiti si nici incasarile nu au fost mai bune: costurile ridicandu-se la 215 milioane $ iar castigurile la doar 88.4 milioane de $ in SUA. 

After Earth: cu ceva timp in urma Will Smith a fost considerat regele verii datorita aparitiei sale in repetate randuri in blockbustere de sezon. Chiar si MIB 3 care debutase cat de cat modest in mai anul trecut a incheiat aparitiile cu profit de 624 millioane $ in intreaga lume. Dar After Earth se pare ca l-a cam trimis pe banca de rezerve pe regele verii. Filmul a deschis incasarile cu dezamagitoarea suma de 27.5 milioane $ in lumea intreaga si a incheiat aparitia cu 243.6 milioane $. 

R.I.P.D. : calificandu-se ca cea mai nebuna adaptare dupa benzi desenate, R.I.P.D. a esuat dramatic la mijlocul lunii iulie. Cu o investtie de 130 milioane $, castigurile au fost de doar 64.6 milioane $ reprezentand cel mai scazut punct al incasarilor celor de la Universal.

 

Trendurile verii 2013

 

China: In 1012 aceasta a depasit Japonia si a devenit una dintre cele mai extinse piete de recrutare pentru producatorii de la Hollywood. Nicio alta pelicula nu a aratat mai bine impactul Chinei asupra cinematografiei americane ca Iron Man 3 iar faptul ca Disney/Marvel a creat o versiune speciala a blockbuster-ului pentru audienta din China a intarit importanta acestei tari. In afara de contributia in distributiile de la Hollywood, China a avut un impact serios in castigurile globale ale Iron Man 3 - 1.2 miliarde $.

 

Sutdiourile Universal: Chriar daca R.I.P.D. a fost un punct slab al acestor producatori, studiourile nu au avut motive sa se planga despre castigurile din vara aceasta. Din 2009, Universal s-a aflat aproape in permanenta in topurile dar aceasta vara abia au fost salvati de productii ca Despicable Me 2 si Fast & Furious 6 diinf aproape egali cu cei de la Warner Bros in materie de castiguri si ar putea avea sanse sa creasca daca Riddick devine popular in septembrie.

 

 

Genul Apocalypse/Action: se pare ca anul acesta, audienta a preferat genul acesta de filme. Era de asteptat ca productiile  World War Z, After Earth, Elysium, Pacific Rim si White House Down sa dea lovitura in aceasta vara, dar spre surprinderea tuturor, acestea au avut incasari modeste; Pacific Rim incasand 400 millioane $ la nivel mondial iar White House Down doar 138.2 millioane $ dupa o investitie de 150 milioane $.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies