marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Shame: filmul care i-a facut pe distribuitori sa tremure dupa ce l-au vizionat. De ce este dorit  la Oscaruri unul dintre cele mai tulburatoare filme din 2011

Unul din cele mai socante si controversate filme din ultima vreme, Shame, capata tot mai multa atentie dupa ce sefii studiourile Fox Searchlight au dezvaluit ca vor sa aduca pelicula la Premiile Oscar in 2012, scrie Hollywood Reporter.

Shame: filmul care i-a facut pe distribuitori sa tremure dupa ce l-au vizionat. De ce este dorit la Oscaruri unul dintre cele mai tulburatoare filme din 2011

Filme relationate

Nuditate, scene de sex in grup si aluzii la incest - Shame - filmul regizat de Steve McQueen, cu Michael Fassbender in rolul unui dependent de sex a carui viata este complet haotica a atras si mai mult atentia presei in SUA dupa ce studiourile producatoare au anuntat ca se lupta sa-l aduca la Oscar.


Dupa ce a fost sa vada Shame la Festivalul de Film Telluride, Nancy Utley, presedintele Fox Searchlight (divizie a studiourilor Fox care se ocupa de proiecte de film independente si straine)  a iesit atat de tulburata, inca nu s-a putut opri din tremurat timp de 10 minute, scrie sursa citata.

"M-am dus sa vad acest film pentru ca am considerat ca trebuia sa luam parte la acest proiect si sa il facem cunoscut, toata lumea trebuie sa vada si sa stie acest film" a declarat Utley.

Steve Gilula, co-presedinte la Fox Searchlight, s-a dus si el sa vada filmul, la indemnul colegei sale, iar la sfarsit a fost de acord cu ea, este un film tulburator si impresionant in acelasi timp. La cateva zile, Fox Searchlight a cerut drepturile de difuzare a filmului in SUA, ceea ce a produs valuri in lumea filmului.

Din cauza scenelor extrem de grafice de sex in grup, aluzii de incest, nuditate, Shame a fost interzis de Comitetul de Clasificare si Rating vizionarii unei audiente sub 17 ani. Searchlight nu se teme de acest lucru, pentru ca anul trecut facea furori cu Black Swan, un alt film controversat, care a fost si el nerecomandat minorilor.


Cu actiunea plasata in New York, Shame il aduce in prim plan pe Michael Fassbender in rolul lui Brandon, un barbat care nu-si poate controla viata sexuala. In momentul in care sora sa mai mica Sissy (Carey Mulligan), o cantareata aspiranta, se muta din senin in apartamentul sau, lumea lui Brandon guvernata de sex este prinsa intr-o spirala descendenta aparent imposibil de oprit. Filmul regizat de Steve McQueen este o drama despre dependenta de sex si cedarea in fata impulsurilor.

Michael Fassbender, care a cucerit pe toata lumea la Festivalul de Film de la Venetia cu acest rol, unde a primit premiul pentru cel mai bun actor, este la a doua colaborare alaturi de Steve McQueen, dupa Hunger, lansat in 2008.


Filmul lui McQueen incearca sa sparga barierele in ceea ce priveste evaluarea filmelor si falsa pudoare pe care americanii o afiseaza. "Faptul ca Shame este interzis minorilor nu este o stigmata, ci este o onoare. Cred ca aceste evaluari sunt putin cam exagerate si impiedica anumite productii sa ajunga la publicul dornic sa le vada." a mai spus Giulla.


Pe celebrul site Rotten Tomatoes, care aduna recenzii de film din toate publicatiile de profil, Shame a strans un procent de 89% (urias!!!) pe baza parerilor criticilor, care au oferit note mari peliculei regizate de Steve McQueen. Despre Shame, cei de la Fox Searchlight nu au decat cuvinte de lauda, la fel si despre actori si regizor.

"Talentul nemarginit al actorilor si viziunea extraordinara a regizorului te lasa fara cuvinte. Shame nu este usor de vizionat, te tulbura si te macina, dar este original si trateaza un subiect delicat fara sa il transforme intr-un lucru derizoriu." a mai adaugat Steve Giulla.

In mod ironic, Shame este unul din cele mai apreciate filme din acest an la toate festivalurile mari, dar si un film controversat, care nu va intra in foarte multe cinematografe. A strans deja numeroase premii, aproape toti criticii l-au laudat, dar din cauza faptului ca este interzis minorilor si abordeaza o tema tabu, multi se feresc sa-l promoveze sau sa-l bage in salile de cinema.

Producatorii spera sa aduca Shame pe lista celor mai bune filme de la Oscar, la categoriile importante (cel mai bun film, cel mai bun actor si regizor, scenariu, actrita in rol secundar). Va reusi Shame sa treaca de conservatorismul veteranilor din Academia Americana de Film?


Sansele ca Shame sa prinda nominalizari la Oscar nu sunt foarte mari in acest moment, dar pana acum pelicula lui Steve McQueen a avut numai recenzii pozitive, fiind considerat un film cu totul uluitor, care nu abuzeaza de sex, ci doar foloseste aceasta metoda pentru a scoate in evidenta degradarea psihica si fizica a personajului jucat magistral de Michael Fassbender.

 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies