Milioane de britanici au fost complet cucerite de miniseria "Sherlock" o adaptare moderna a aventurilor celui mai celebru detectiv din istorie - Sherlock Holmes. Finalul sezonului 2 in care Sherlock isi insceneaza propria moarte i-a innebunit pe englezi care de cateva zile incing retele sociale si lanseaza zeci de teorii cu privire la marele mister, ajuns o problema nationala in Marea Britanie.
Opt milioane de telespectatori britanici au urmarit cu sufletul la gura pe 15 ianuarie ultimul episod din sezonul doi al serialului britanic "Sherlock", difuzat de BBC, si creat de producatorii Steven Moffat si Mark Gatiss.
Noi iti dam o diploma. Fa aici quiz-ul Procinema si arata-ne ca esti specialist in filme
Actorul de 35 de ani, Benedict Cumberbatch in rolul lui Sherlock Holmes si Martin Freeman in rolul lui Dr. Watson i-au fascinat pe telespectatori cu interpretari fabuloase si au creat isterie pe retelele sociale cu sute de comentarii si teorii care sa dezlege misterul falsei morti a eroului creat de Sir Arthur Conan Doyle.
Mai mult, nici presa nu a putut sta departe de serialul care va reveni cu urmatorul episod al sezonui 3 de abia in 2013: o serie de publicatii au realizat reportaje cu diversi experti care sa analizeze indiciile si sa rezolve misterul ajuns o problema nationala in Anglia.
In ultimul episod, fanii au asistat cu fascinatie si intristare la momentul in care Sherlock Holmes sare de pe acoperisul unei cladiri si moare sub privirirea prietenului Watson. Spre finalul episodului insa, eroul reapare in viata, lasand loc la numeroase speculatii si la marea intrebare: cum si-a falsificat acesta moartea? Fani si experti au intrat in pielea lui Sherlock si au incins netul cu diverse teorii care de care mai plauzibile, scrie DailyMail
Pana si producatorii au fost impresionati de valul urias de atentie pe care l-a atras scena mortii. Cele mai credibile teorii folosirea unui manechin aruncat de pe cladire de erou, interventia fratelui lui Sherlock - Mycroft Holmes care a inscenat totul sau varianta ajutorului primit de Sherlock de la medicul legist Molly Hooper pentru a-si inscena accidentul.
"Exista un indiciu pe care l-a ratat toata lumea. Atat de multi oameni au lansat teorii privind moartea lui Holmes, insa nimeni nu a observat acest indiciu!" a povestit unul dintre producatori - Steven Moffat care a agitat si mai mult spiritele.
Serialul al carui episod pilot de 60 de minute a costat 1.2 milioane de dolari a devenit un adevarat fenomen in Marea Britanie inca de la debutul sau in 2010, desi multi anuntau drept un dezastru seria creata de BBC si in care mai apar actori ca Rupert Graves ( Inspectorul Lestrade), Andrew Scott (Jim Moriarty - marele rival al lui Sherlock), Mark Gatiss (Mycroft Holmes). Serialul a fost nominalizat la 4 premiii Emmy si a castigat 2 premii BAFTA.
Cele 6 episoade pe care le numara miniseria au impresionat criticii prin scenariul bine gandit, costume minunate si interpretari fantastice. Vanzarile cartilor lui Sir Arthur Conan Doyle au crescut cu 180% dupa debutul serialului care a inceput sa fie difuzat in 13 tari. Fiecare episod a atras in Marea Britanie o medie de 7.5 milioane de telespectatori.
Cei doi actori Benedict Cumberbatch si Martin Freeman sunt ocupati in acest an cu filmarile de la super productia The Hobbit al lui Peter Jackson, insa producatorii de la BBC incearca sa grabeasca filmarile de la sezon 3 al lui Sherlock astfel incat acesta sa ajunga pe micile ecrane la finalul anului, impresionati de numarul mare de fani ai show-ului.
Actorul de la Hollywood vine des în România, unde și-a făcut și prieteni, iar acum se află din nou aici, cu un alt proiect.