marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Documentarul care va schimba tot ce stii despre filme: cum a aflat Keanu Reeves secretele celor mai mari regizori de la Hollywood

A murit filmul sau nu? Keanu Reeves a reusit sa afle secretele celor mai mari regizori de la Hollywood in documentarul "Side by Side", in care granzii cinematografiei mondiale prezinta modul in care evolutia tehnologiei a influentat filmul si a transformat complet experienta vizionarii.

Documentarul care va schimba tot ce stii despre filme: cum a aflat Keanu Reeves secretele celor mai mari regizori de la Hollywood

 

Actorul de 47 de ani, cunoscut cel mai mult pentru rolul Neo din trilogia Matrix, a marturisit ca acest proiect a fost unul personal si ca insemnat enorm de mult pentru el. Side by Side marcheaza debutul sau ca producator, alaturi de Chris Kenneally.


"Side by Side a fost o aventura pentru mine si Chris Kenneally. Cand eram la Tehnicolor, in New York, mi-a venit ideea si i-am propus. Chiar daca este un proiect personal, am vrut sa-l facem accesibil tuturor. Acest documentar este pentru specialisti, dar si pentru publicul larg. Afli cum se fac filmele, provocarile si greutatile intampinate, dar si detalii din culise." a spus Keanu Reeves pentru Collider.

In documentar, fanii vor avea ocazia sa vada interviuri cu nume mari ca Martin Scorsese, James Cameron, David Fincher, George Lucas, Christopher Nolan, David Lynch, Stephen Soderbergh, Andy si Lana Wachowski in care acestia isi spun parerile despre evolutia epocii digitale si schimbarile pe care aceasta le-a adus industriei filmului.


"Tot ce pot sa spun este ca sunt extrem de onorat ca acesti oameni si-au rupt din timpul lor ca sa stea de vorba cu mine. Pasiunea, cunostintele si experienta lor in a spune povesti si a crea filme sunt extraordinare. Inca nu-mi vine sa cred ca au acceptat toti sa participe la acest documentar. Nu stiu de ce au zis da, dar sunt foarte fericit ca au facut-o" a mai spus Keanu.


Reeves a mai povestit pentru Digital Spy ca nu a fost deloc usor sa duca la bun sfarsit acest documentar: "Nu a fost deloc usor sa aducem impreuna aceste nume mari. Am inceput filmarile in 2010, la un festival in Polonia, unde am stat de vorba cu mai multi regizori de imagine. Asa am inceput, apoi am contactat  cativa dintre regizorii cu care am lucrat in ultimii 25 de ani. Colaborarile din trecut m-au ajutat mult sa reunesc acesti monstri sacri in documentar. Pana la final am contactat 150 de oameni, dar a trebuit sa taiem la montaj. A durat un an de zile sa facem documentarul".

Reeves a mai spus ca regizorul pe care l-a "vanat" cel mai mult a fost Christopher Nolan, din cauza programului incarcat si a filmarilor la The Dark Knight Rises. "Chris Nolan a fost cel mai greu de prins pentru ca filmarile la The Dark Knight Rises erau in plina desfasurare. Chiar i-am compus o scrisoare la o masina de scris veche si cred ca asta l-a impresionat, asa ca pana la urma i-am luat interviu in rulota sa de pe platourile de la Batman".


Criticii au primit foarte bine documentar, despre care spun ca este o celebrare a filmului, dar si o analiza asupra modului in care epoca digitala a schimbat nu doar modul in care vizionam filmul, ci si cel in care percepem lucrurile din jurul nostru. Documentarul ridica o noua intrebare: poate filmul pe pelicula sa doboare digitalul in cinema?

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies