marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Societatea Americana a Criticilor de Film: Amour, numit cel mai bun film al anului, Mihai Malaimare Jr, recompensat pentru cea mai buna imagine pentru The Master

Michael Haneke este un rasfatat in sezonul premiilor si asta pe buna dreptate. Povestea sa impresionanta din Amour a induiosat pe toata lumea si a cucerit critcii din toata lumea. Asociatia Nationala a Criticilor de film din SUA a numit Amour cel mai bun film al anului.

Societatea Americana a Criticilor de Film: Amour, numit cel mai bun film al anului, Mihai Malaimare Jr, recompensat pentru cea mai buna imagine pentru The Master

 

Printre castigatori s-au numit Emmanuelle Riva, actrita octogenara si protagonista filmului Amour, la categoria cea mai buna actrita si Daniel Day-Lewis, la categoria cel mai bun actor, cu interpretarea din drama istorica Lincoln, regizata de Steven Spielberg.. dar si romanul Mihai Malaimare Jr, care a primit premiul pentru cea mai buna imagine, cu pelicula The Master.

Michael Haneke a fost si el recompensat pentru cel mai bun regizor. In juriu s-au aflat peste 60 de crtici din SUA. Cea de-a 47-a gala organizata de National Society of Film Critics a avut loc sambata seara, la Elinor Bunin Munroe Center din New York.

Mihai Malaimare Jr. a primit la sfarsitul anului 2012 si premiul pentru cea mai buna imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul "The Master", in regia lui Paul Thomas Anderson.

Cineastul roman a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cea mai buna imagine", pentru filmul "The Master", la alte doua premii prestigioase - Satellite Awards si Critics' Choice Awards.

Directorul de imagine Mihai Malaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinerete fara tinerete" si "Tetro". Lungmetrajul "The Master", regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Venetia 2012 pentru regie si pentru cea mai buna interpretare masculina - distinctie acordata ex-aequo lui Joaquin Phoenix si Philip Seymour Hoffman.


 

Amour, poate cel mai deprimant si emotionant film din acest an, asa cum l-au numit aproape la unison criticii britanici si americani, aduce in fata drama unui cuplu de octogenari a carui relatie indelungata e pusa la incercare atunci cand femeia ramane paralizata

 

Un film sobru si crud, in acelasi timp tandru si emotionat despre iubire, imbatranire si moarte, Amour a castigat si inimile juratilor de la Cannes, care i-au acordat anul acesta Palme d’Or. Amour a intrat pe lista propunerilor pentru Oscar la categoria cel mai bun film strain si ar putea sa ajunga nominalizat si la alte categorii pentru Gala din februarie 2013


Regizorul a avut de infruntat doua mari probleme: tema filmului si distributia. Povestea lui Haneke are in centru doi batrani de 80 de ani. "In societatea noastra, asta este un tabu inca" a declarat producatoarea filmului - Margaret Menegoz. "Poate ca Haneke este unul dintre cei mai importanti regizori in activitate de astazi, insa un partener ne-a spus << Uitati de asta, nu ar trebui sa aratati oameni batrani.>>"

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies