marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Steven Spielberg își povestește viața în The Fabelmans

Marele regizor spune că nu i-a fost ușor să pună camera de filmat asupra vieții sale.

Steven Spielberg își povestește viața în The Fabelmans
Steven Spielberg, regizorul filmelor „Jaws“, „E.T.“, „Raiders of the Lost Ark“, „Jurassic Park“, „Schindler's List“, „Saving Private Ryan“ și „West Side Story“, este o personalitate aparte, a cărui artă a avut un impact profund asupra cinematografiei, schimbând însăși cultura pop. Dar chiar și maestrul în vârstă de 75 de ani subscrie la ideea că fiecare lucrare este o experiență intimă pentru el. „Nu există nimic mai personal decât să te angajezi să regizezi ceva", a declarat Spielberg înainte de lansarea celui mai recent film al său, „The Fabelmans“/„Fabelmans: Povestea unei vieți aparte“.
 
Nu mai intimă, însă, ca redarea propriei sale povești de viață. Incontestabil, cel de-al 35-lea film al regizorului este cea mai personală lucrare a sa de până acum. Acest film mai mult decât semi-autobiografic urmărește un tânăr Spielberg - pe Sammy Fabelman (interpretat ca adolescent de Gabriel LaBelle) - în timp ce se îndrăgostește de cinematografie în copilărie, începe să regizeze filme casnice uimitor de bine concepute ca preadolescent și, în cele din urmă, prin intermediul camerei sale de filmat, descoperă că ar putea exista ceva între mama sa (Michelle Williams) și cel mai bun prieten (Seth Rogen) al tatălui său (Paul Dano).

 
„Niciodată nu m-am regăsit, pentru o perioadă atât de îndelungată, în povestea propriu-zisă“, spune Spielberg. „Și asta în sine a fost kafkian. ... Nu m-am obișnuit niciodată cu asta. Nu a fost confortabil pentru mine, dar . Dar când am văzut jocul actorilor, efectiv mă pierdeam în interpretările lor. Până la urmă, era vorba despre surorile mele, despre mama și tatăl meu, care nu mai sunt aici, și despre mine. Așa că nu a existat niciun moment în care să nu-mi dau seama că aceasta a fost o oportunitate de care am profitat și pentru care am fost atât de recunoscător că, la vârsta mea, am avut în sfârșit curajul să spun această poveste acum. Nu aș fi avut perspectiva, dacă aș fi decis să spun această poveste acum 30 de ani. Nu ar fi fost același film."

Filmul „The Fabelmans“/„Fabelmans: Povestea unei vieți aparte“ rulează acum în cinematografe.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies