marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Steven Spielberg: Daniel Day-Lewis mi-a schimbat viata

Cand cel mai mare regizor in viata si cel mai mare actor in viata isi unesc fortele e imposibil ca rezultatul sa nu fie unul spectaculos. Steven Spielberg si Daniel Day-Lewis au reusit sa creeze o noua capodopera cinematografica, Lincoln, film care conduce cursa Oscarurilor 2013, cu 12 nominalizari.

Steven Spielberg: Daniel Day-Lewis mi-a schimbat viata

 

Aproape orice film lansat de Steven Spielberg devine o capodopera. La fel se intampla si cu Lincoln, in care regizorul, impreuna cu Daniel Day-Lewis, creeaza un portret al celui mai iubit presdinte din istoria Americii, Abraham Lincoln. Cineastul de 66 de ani a fost impresionat de Daniel Day-Lewis si considera colaborarea cu el o experienta care i-a schimbat viata. Britanicul este al doilea actor despre care marele regizor spune ca i-a schimbat viata. Spielberg a spus acelasi lucru si despre Tom Hanks, dupa ce au lucrat impreuna la Saving Private Ryan, in 1998. Spielberg a dedicat acest film tatalui sau, care a luptat in Al Doile Razboi Mondial, iar dupa spusele acestuia, aceasta pelicula i-a apropiat din nou pe cei doi.

 

Insa, experienta colaborarii cu Daniel Day-Lewis, pe care revista TIME l-a numit cel mai mare actor in viata, este mult mai proaspata. Day-Lewis este considerat favorit la Oscar si ar putea deveni primul actor din istorie cu 3 statuete castigate, toate pentru rol principal.

 

 

"Am lucrat cu foarte multi actori buni, care au adus o valoare coloasala productiilor si personajelor lor. Am invatat in timp cum reusesc acesti actori sa atinga acele momente personale, dar geniale ale personajelor pe care le interpreteaza. E un moment cand se imprima personajul pe actor si invers, cand actorul este convins ca sunt una si aceeasi persoana. Fiecare are o tehnica diferita si sincer, nu ma intereseaza sau deranjeaza metodele pe care fiecare le foloseste. Insa, pot sa spun ca Tom Hanks si Daniel Day-Lewis sunt doi actori care mi-au schimbat viata, dupa ce am lucrat cu ei" a spus Spielberg, citat de irishexaminer.com

 

 

Regizorul a mai spus ca lucrand la Lincoln, si-a adus aminte cat de mult isi iubeste tara si ca este un patriot inrait. Imaginea celui de-al 16-lea presedinte din istoria Americii l-a bantuit inca din copilarie. "Avem tendinta sa ii transforma in personaje invizibile niste oameni monumentali, care au schimbat istoria. Uitam de bancnota de 5 dolari si vizitam Lincoln Memorarial doar intr-o excursie cu copiii. Si totusi, Lincoln a fost un om exceptional, care a facut niste lucruri extrem de curajoase." 

 

Spielberg sustine ca pentru realizarea lui Lincoln doua lucruri au fost esentiale: "In primul rand trebuia sa avem un scenariu foarte bun, bazat pe cartea lui Doris Kearns Goodwin. Al doilea pas era sa gasim actorul potrivit pentru a-l juca pe Abraham Lincoln. Pentru mine, omul perfect era Daniel Day-Lewis."

 

 

Ca intotdeauna, Daniel Day-Lewis ramane in afara platourilor, la fel de modest si timid: "Nu m-am gandit niciodata ca pot sa-l readuc la viata pe Abraham Lincoln" a spus actorul pentru revista TIME. "Ma simt atat de mic in fata unui om atat de grandios" a continuat acesta. "Imediat dupa ce incepi sa te documentezi despre el si sa intri in pielea lui, descoperi nu doar o personalitate politica exceptionala, dar si un individ interesant, accesibil de jucat pentru un actor."

 

Spielberg a petrecut 12 ani cercetand pentru acest proiect, dintre care 6 ani i-a luat sa-l convinga pe Daniel Day-Lewis sa accepte rolul lui Lincoln. Cei de la Deadline glumesc spunand ca actorul britanic in varsta de 55 de ani seamana atat de mult cu Lincoln incat ar putea poza pentru bancnota de 5 $: "Lincoln este filmul la care am lucrat cel mai mult timp din cariera mea".

 

Incepand cu 1 februarie, Lincoln intra si in cinematografele din Romania.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies