marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cazul care a zguduit America: studiourile DreamWorks fac un film despre unul dintre cele mai mari scandaluri sexuale din Biserica Catolica

Studiourile DreamWorks au cumparat drepturile pentru a realiza o productie despre unul dintre cele mai mediatizate scandaluri sexuale din istoria Bisericii Catolice.

Cazul care a zguduit America: studiourile DreamWorks fac un film despre unul dintre cele mai mari scandaluri sexuale din Biserica Catolica

Celebrul studiou american DreamWorks a decis sa faca o miscare ce va starni multe contoverse si a cumparat drepturile pentru a produce un film despre preotii catolici acuzati de pedofilie in Boston, in urma cu un deceniu, scriu cei de la Hollywood Reporter. Scandalul a zguduit America dupa ce jurnalistii de la Boston Globe au publicat un reportaj in urma investigatiilor pe care le-au derulat timp de un an.


Producatorii au ales deja echipa: regizor va fi Tom McCarthy si se va ocupa de scenariu impreuna cu Josh Singer, care s-a ocupat si de scriptul pentru The Fifth Estate, despre Julian Assange si scandalul WikiLeaks.

Echipa de jurnalisti de la Bosoton Globe a petrecut un an de zile intervievand victime si descoperind secretele murdare ale Bisericii Catolice din Boston, dupa ce au analizat sute de documente. In urma investigatiilor, acestia au descoperit dovezi care il incriminau pe Cardinalul Bernard Law si alti preoti din cadrul Bisericii. Ca urmare, Law a fost nevoit sa isi dea demisia, dupa ce a fost acuzat ca a tinut ascunse abuzurile comise de mai multi preoti. Cazul a avut un impact la nivel mondial, iar discutiile despre pedofilie in cadrul Bisericii Catolice sunt actuale si azi.

Cei de la The Globe au fost recompensati cu premiul Pulitzer in 2003 pentru "curajul de care au dat dovada realizand una dintre cele mai aprofundate si bine documentate investigatii asupra abuzurilor sexuale si cazurilor de pedofilie comise de preotii catolici. Aceasta ancheta a dus chiar  la schimbari drastice in corpul Bisericii Catolice la nivel global", mai noteaza cei de la Hollywood Reporter.


"Ancheta celor de la The Globe despre scandalul preotilor catolici a deschis usile unui scandal cu ramificatii la nivel mondial. Povestea reporterilor si a jurnalistilor si modul in care au dus timp de 1 an aceasta investigatie, ce informatii au descoperit si ce secrete murdare au adus la suprafata sunt subiectul acestui film extroardinar. Va fi deosebit, mai ales ca avem oameni talentati ca Tom McCarthy si Josh Singer" a spus Holly Bario, presedintele studioului DreamWorks.

 

DreamWorks SKG (cunoscut si sub numele de Dreamworks Pictures) este unul din cele mai mari studiouri de film americane care produce si distribuie filme, jocuri video si emisiuni TV. A produs si distribuit zeci de filme celebre ca Shrek 2, American Beauty, Gladiatorul sau A Beautiful Mind. A fost infiintat de Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg si David Geffen.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies