marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Van Damme, îndurerați de vestea morții lui Carl Weathers, din Rocky și Predator

Încă un actor al filmelor de acțiune văduvește Hollywood-ul, lăsând în urmă imagini memorabile în seria „Rocky”.

Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Van Damme, îndurerați de vestea morții lui Carl Weathers, din Rocky și Predator
Carl Weathers, actorul care l-a interpretat pe Apollo Creed în primele patru filme „Rocky” și a apărut în „Predator”, „The Mandalorian”, „Happy Gilmore” și în zeci de alte filme și seriale TV, a murit joi la vârsta de 76 de ani, a confirmat familia sa.
 
„Suntem profund întristați să anunțăm decesul lui Carl Weathers”, se arată în declarație. „A murit liniștit în somn joi, 1 februarie 2024. Carl a fost o ființă umană excepțională, care a trăit o viață extraordinară. Prin contribuțiile sale la film, televiziune, artă și sport, el a lăsat o amprentă de neșters și este recunoscut în întreaga lume și de toate generațiile. A fost un frate, tată, bunic, partener și prieten iubit”, a transmis familia sa.
 
Carl Weathers s-a născut la 14 ianuarie 1948 în New Orleans, Louisiana. A absolvit Universitatea de Stat din San Diego, unde a jucat fotbal american și a fost selectat de Oakland Raiders în cadrul selecției NFL din 1970. A jucat două sezoane la Raiders și unul la BC Lions din Liga canadiană de fotbal, înainte de a se retrage și de a se orienta spre actorie.
 
Primul rol important al lui Carl Weathers a fost cel al lui Apollo Creed, campionul mondial de box care îl înfruntă pe Rocky Balboa (Sylvester Stallone) în filmul „Rocky” din 1976, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film. Weathers a reluat rolul în cele trei continuări: „Rocky II” (1979), „Rocky III” (1982) și „Rocky IV” (1985), în care personajul său este ucis în ring de Ivan Drago (Dolph Lundgren).
 
„Am pierdut o legendă. Viața mea s-a schimbat pentru totdeauna în bine în ziua în care l-am întâlnit pe Carl Weather Astăzi este o zi incredibil de tristă pentru mine... Carl Weathers a fost o parte integrantă a vieții mele, succesul meu (... ) și sunt incredibil de recunoscător pentru asta“, a spus îndurerat Sylvester Stallone.


 
Carl Weathers a jucat, de asemenea, în filmul de acțiune științifico-fantastic „Predator”, alături de Arnold Schwarzenegger, în rolul liderului unei echipe de mercenari care sunt urmăriți în junglă de o creatură extraterestră. 


 
Arnold Schwarzenegger și-a exprimat tristețea la aflarea tristei vești și a transmis condoleanțe familiei. „Carl Weathers va fi întotdeauna o legendă. Un atlet extraordinar, un actor fantastic și o persoană extraordinară. Nu am fi putut face «Predator» fără el. Și cu siguranță nu ne-am fi distrat la fel de mult făcându-l", a declarat fostul guvernator al Californiei. „Fiecare minut petrecut cu el, pe platou și în afara lui, a fost bucurie pură. A fost genul de prieten care te împinge să faci tot ce poți doar pentru a ține pasul cu el. Îmi va lipsi, iar gândurile mele sunt alături de familia sa”, a conchis Arnold.
 
Și Jean-Claude Van Damme a ținut să transmită un mesaj, drept comentariu la postarea lui Arnold: „Chiar dacă nu mi-am terminat rolul Predator în film, Carl Weathers a fost un prieten minunat din 1978 până la sfârșit. Fie ca sufletul său bun să se odihnească în pace.”


 
Printre alte producțiie se numără „Action Jackson”, „Hurricane Smith”, „Little Nicky”, „In the Heat of the Night”, „Arrested Development” și și-a împrumutat vocea pentru „Toy Story 4”.
 
Cel mai recent rol al său a fost cel al lui Greef Karga, liderul unei organizații de vânători de recompense în serialul „The Mandalorian”, pentru care a fost nominalizat la premiul Emmy pentru cel mai bun actor invitat într-un serial dramatic în 2023, fiind și regizor, producător și scenarist.


 
Carl Weathers a fost căsătorit de trei ori și îi supraviețuiesc actuala sa parteneră, Jennifer Peterson, fiii Jason și Matthew și nepoții. Familia sa a cerut respect pentru intimitatea sa și a anunțat că o ceremonie privată de comemorare va avea loc la o dată ulterioară. De asemenea, ei și-au exprimat recunoștința față de fanii, prietenii și colegii săi pentru sprijinul și dragostea lor.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies