marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tarantino: Kill Bill si Django Unchained sunt cele mai mari aventuri ale mele in cinematografie. Filmul la care lucreaza de 13 ani

Un fan al super eroilor Quentin Tarantino a ajuns si el in aceste zile la Comic-Con desi urmatorul sau film  Django Unchained  nu are nicio legatura cu benzile desenate.

Tarantino: Kill Bill si Django Unchained sunt cele mai mari aventuri ale mele in cinematografie. Filmul la care lucreaza de 13 ani


Quentin Tarantino lucreaza la acest film de aproape 13 ani. Intotdeauna si-a dorit sa faca un western iar ideea initiala se invartea in jurul unui sclav care ajunge vanator de recompense si vaneaza albi. "Mereu am iubit westernurile; violenta, supra realismul, muzica sunt lucruri grozave" a povestit cineastul de 49 de ani.

 

Scris si regizat de catre Tarantino, filmul pune accent pe un subgen al western-ului clasic, spaghetti western, inspirat din productiile anilor ’60 care l-au avut ca parinte pe Sergio Leone. Django Unchained contureaza povestea lui Django (Jamie Foxx), un sclav  ce traieste in regiunea cunoscuta ca Deep South, si a carui sotie (Kerry Washington) a fost vanduta altui proprietar. Cand are loc o licitatie pentru sclavi, intra in scena Dr. King Schultz (Christoph Waltz), un fost dentist german convertit in bounty hunter (vanator de recompense).
 


Doctorul il elibereaza pe Django, iar in schimbul libertatii sale acesta va trebui sa ii prinda si sa ii omoare pe Fratii Brittle, un grup de raufacatori pe care doar el i-a vazut vreodata. Dr. Schultz il va ajuta pe Django sa-si recupereze si sotia de pe plantatia lui Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

 

"Kill Bill si Django Unchained sunt cele mai mari aventuri ale mele in cinematografie" a declarat Tarantino care a surprins pe toata lumea spunand ca personajul interpretat de Kerry Washington ( Brunhilde von Shaft)  este un urmas a eroului Shaft din filmul cu acelasi titlul din 1971.

Cu Johnny Cash si James Brown pe coloana sonora Django Unchained este un western special si asta nu doar pentru Tarantino. Regizorul a dezvaluit ce l-a motivat sa faca acest film: "faptul ca majoritatea westernurilor fug de problema sclaviei si foarte putine au un personaj negru in rol principal".

"Va fi un film controversat, insa publicul s-a maturizat mult, iar stilul lui Tarantino este extrem de cunoscut" a declarat Jamie Foxx care a povestit si ca distributia impresionanta a peliculei il trimite cu gandul la un all star game.
Don Johnson il joaca pe Spencer Gordon Bennet, cunoscut si ca Big Daddy, un patron de plantatie si detinator de sclavi din Sud care colaboreaza cu Django si Schultz cand aude ca sunt bani la mijloc. Jonah Hill va interpreta un Regulator - un fel de membru Ku Klux Klan - ce lucreaza in tandem cu Don Johnson. "Este unul dintre cele mai amuzante lucruri pe care le-am scris" a dezvaluit Tarantino.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies