marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Butler: presedintele Barack Obama a declarat ca a plans in timpul vizionarii, cum l-a impresionat Oprah Winfrey

Filmul "The Butler" promite a fi un competitor puternic in cursa pentru Oscar, iar din ce in ce mai multe voci il lauda. Lungmetrajul prezinta viata majordumului Cecil Gaines (Forest Whitaker), care a lucrat pentru 8 presedinti americani, povestea sa fiind influentata de miscarile pentru drepturile civile, razboiul din Vietnam, si multe alte evenimente. Este bazat pe viata lui Eugene Allen.

The Butler: presedintele Barack Obama a declarat ca a plans in timpul vizionarii, cum l-a impresionat Oprah Winfrey

Cel mai recent fan declarat al filmului este insusi Barack Obama, care a vorbit intr-un interviu cu Tom Joyner despre reusita regizorului Lee Daniels. "Mi-au dat lacrimile," a recunoscut presedintele, "nu numai din cauza faptului ca m-am gandit la toti majordomii care au lucrat pentru Casa Alba, ci si datorita unei generatii intregi de oameni talentati si capabili care insa nu au putut ajunge prea departe din cauza lui Jim Crow si a discriminarii". Presedintele isi exprima admiratia si respectul pentru acestia: "Totusi, cu demnitate si tenacitate, au muncit in fiecare zi si au facut fata multor probleme pentru ca au sperat la ceva mai bun pentru copiii lor".
 

 

In acelasi timp, Barack Obama a vorbit despre relatia pe care o are cu majordomii Afro-Americani curenti. "Nu se poate sa fi fost mai intelegatori si calzi cu noi si cred ca in mare parte, asta se datoreaza faptului ca le vad pe Malia si Sasha ca pe fiicele sau nepoatele proprii. Cred ca faptul ca am ajuns asa de departe este atat un moment puternic pentru ei, cat si pentru noi. Ii iubim din tot sufletul."
 

 

Oprah Winfrey si Forest Whitaker, ambii mari suporteri ai presedintelui Obama, au primit multe laude din partea acestuia. "Cred ca Forest Whitaker a fost fantastic," spune Obama, "iar Oprah, fata mea, stie sa joace. Este pur si simplu o actrita grozava, asa ca ma bucur ca au ales-o." Intrebat care a fost partea preferata din film, Obama a ales glumele lui Cuba Gooding Jr, pe care insa nu a putut sa le reproduca in interviu.

Reprezentatul "The Weinstein Co." a declarat ca Barack Obama nu a fost singurul presedinte care a vazut filmul. Cei de la The Weinstein au distribuit filmul si pentru familia Bush, iar regizorul Daniels spune ca atat George W. Bush, cat si sotia sa, Barbara, au fost complet impresionati de prestatiei lui Oprah Winfrey, aproape nerecunoscund-o.

 

Lee Daniels mentioneaza de asemenea ca l-ar fi dorit pe Obama pentru o scena finala in film, dar ca a fost "prea emotionat" sa intrebe, stiind ca raspunsul ar fi fost negativ. "The Butler" a fost lansat pe 16 august si ii are in distributie pe Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Cuba Gooding Jr. si multi altii, parand sa vina pe urmele succesului "The Help" al lui Tate Taylor.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies