marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Butler, filmul cu 41 de producatori: un miliardar ucrainian si un star NBA au investit milioane de $ in povestea valetului care a servit 8 presedinti americani

The Butler se anunta un film care va face senzatie in sezonul festivalurilor, dar si la Oscar. Desi Harvey Weinstein a pierdut procesul asupra titlul si este nevoit sa gaseasca un alt nume, povestea din spatele filmului ramane una extrem de interesanta. De ce au investit 41 de producatori milioane de dolari pentru a aduce pe marile ecrane povestea valetului de culoare care a servit 8 presedinti americani?

The Butler, filmul cu 41 de producatori: un miliardar ucrainian si un star NBA au investit milioane de $ in povestea valetului care a servit 8 presedinti americani


Un miliard ucrainina, antreprenori de culoare, un star NBA si o familie bogata din New Orleans au contribuit la bugetul de 30 de milioane de dolari din spatele peliculei The Butler, regizata de Lee Daniels.

Filmele independente au intotdeauna probleme cu bugetul, dar The Butler este un caz cu totul special. Studiourile The Weinstein Company au reusit sa aduca nu mai putin de 41 de producatori pentru a sustine financiar filmul lui Lee Daniels. Harvey Weinstein este cunoscut ca un mogul in industrie, dar si un foarte bune negociator si om de afaceri. Nu este prima data cand filmele pe care le sustine la Oscar au o sumedenie de producatori. The King's Speech, castigatorul Oscarului pentru cel mai bun film in  2010, a avut 16 producatori.

Cele 30 de milioane de dolari care insumeaza bugetul filmului au fost obtinute din partea unui star NBA, uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri de culoare sau un miliardar ucrainian, scriu cei de la Hollywood Reporter.  Totul a inceput in 2011, cand Laura Ziskin si partenera ei, Pam Williams s-au dus la Sheila Johnson sa ceara ajutorul pentru finantarea unui film despre valetul de culoare care a servit 8 presedinti americani.


 

 

 

Sheila Johnson este, care a ridicat compania multimiliardara BET, alaturi de sotul ei, inainte sa o vanda catre Viacom, este vice-presedinte in cadrul  Monumental Sports & Entertainment si este prima femeie de culoare care detine parteneriate in 3 echipe sportive din baschet.  Sheila a fost atrasa de scenariu, care i s-a parut cu totul deosebit. "Am tot citit scenariul si mi-am zis ca acest film trebuie facut si povestea majordomului trebuie aflata. La Hollywood, nimeni nu vrea sa sustina pe fata filmele despre afro-americani." a declarat ea pentru Hollywood Reporter. Sheila Johnson a investit 2.7 milioane de $ si apoi a demarat o campanie agresiva de promovare, pentru a atrage si alti investitori afro-americani. "Am vrut sa creez un precedent. Si sincer, n-a fost usor, multi nici nu mi-au raspuns."

 

In primvara lui 2012, a intrat pe fir Len Blavatnik, un miliard ucrainian care detine compania britanica Icon UK. Prin intermediul casei sale de productie, a investit 6 milioane de dolari pentru bugetul lui The Butler. Dupa inca 6 luni, filmul a ajuns la Cannes, de unde a atras finantatare de inca 6 milioane de dolari.  Tot la Cannes, realizatorii filmului l-au convins pe starul NBA Michael Finley sa sustina filmul ca producator.

 


 


 

Lee Daniels, impreuna cu starurile filmului, Forest Whitaker si Oprah Winfrey, au ajuns in New Orleans, acolo unde au Sheila Johnson i-a anuntat vestea cea mare: mogulul Harvey Weinstein vrea sa produca filmul si a cumparat drepturile de distributie fara sa vada filmul si a decis sa investeasca 30 de milioane de dolari pentru marketing.


"Este o realizare pentru ambele parti. Acesta nu este un film independent obisnuit. Este splendid si are o poveste bazata pe fapte reale care te uimeste. Eu si Harvey ne-am bucurat sa cunoastem o echipa extraordinara" a spus  David Glasser, asociatul lui Weinstein.  Regizorul Lee Daniels a fost si el surprins de tot sprijinul pe care l-a primit din  partea acestor persoane: "Acesti indivizi au ales sa sprijine filmul si sa ofere sume importante de bani atunci cand nici un studiou n-ar fi facut-o. Povestea realizarii acestui film este la fel de impresionanta ca cea din film".
 


The Butler are la baza un articol publicat in ziarul Washington Post, despre Eugene Allen. Acesta si-a inceput cariera in 1952, intr-o perioada in care legile segregationiste erau inca vigoare in Statele Unite. A lucrat mai intai in bucatarie, dar a ajuns in cele din urma sa fie valetul principal pentru opt presedinti americani.


The Weinstein Co mizeaza pe The Butler, cu Forest Whitaker in rol principal pentru a pune mana pe cateva dintre cele mai importante premii in acest sezon. Filmul e povestea unui majordom care a lucrat la Casa Alba si a servit sub mandatele a opt dintre presedintii americani, pe parcursul a peste 30 de ani. John Cusack il va interpreta pe Richard Nixon, Robin Williams a primit rolul lui Dwight Eisenhower, Alan Rickman il va juca pe Ronald Reagan in timp ce James Marsden si Minka Kelly vor fi John F. Kennedy si Jackie Kennedy.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies