marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Counselor: criticii fac praf noul film al lui Ridley Scott si il numesc cea mai confuza pelicula a anului

Ridley Scott a divizat criticii cu nou sau film, thrillerul The Counselor. Desi are o distributie de vis, cu actori de Oscar si un scenariu al premiatului Cormac McCarthy, The Counselor este considerat un fiasco, iar americanii nu au priceput nimic din el.

The Counselor: criticii fac praf noul film al lui Ridley Scott si il numesc cea mai confuza pelicula a anului

The Counselor, care are o distributie cu nume mari ca Javier Bardem, Michael Fassbender, Brad Pitt, Penelope Cruz sau Cameron Diaz  a starnit reactii puternice. Primele recenzii nu sunt deloc favorabile, iar cei de la Huffington Post scriu ca este cel mai haotic si confuz film al anului.

 

Nici britanicii nu au fost mai blanzi cu Scott, unul dintre cei mai apreciati regizori din Marea Britanie la nivel mondial. Povestea unui avocat de succes, dar lacom, care se baga intr-o afacere periculoasa cu droguri era anuntata ca unul dintre cele mai bune filme din aceasta toamna, tinand cont de echipa de nume mari implicata in realizarea lui.

 

 

Regizorul Ridley Scott a lucrat cu scriitorul Cormac McCarthy, cunoscut pentru romanele sale No Country For Old Men si The Road, ambele transformare in filme de succes. Acesta este debutul sau ca scenarist, insa presa scrie ca autorul nu s-a descurcat ci din contra, povestea este absolut confuza.

 

 

Regizat de Ridley Scott, in “The Counselor”, Michael Fassbender intra in pielea unui avocat respectat, care considera ca este suficient de inteligent si viclean pentru a exploata lacunele sistemului si a se implica in afaceri cu droguri fara sa suporte consecintele deciziilor sale dubioase, trezindu-se absorbit de lumea interlopa si chinuindu-se sa scape basma curata si sa supravietuiasca. Acesta este primul film al regizorului Ridley Scott dupa Prometheus si a doua colaborara cu Michael Fassbender, care va juca rolul principal in The Counselor.

 

Pe RottenTomatoes, filmul are un scor rusinos de 36%, dupa ce a primit 43 de recenzii pozitive si 79 negative.

 

 

 

The Huffington Post: "Se vorbeste mult in filmul lui Ridley Scott, dar nu vei intelege intotdeauna ce se petrece. In mijlocul filmului, ma intrebam ce vor aceste personaje si ce se intampla cu ele? Scenariul de debut al lui Cormac McCarthy este haotic si de multe ori ai impresia ca personajele apar din alt film."
 

Hollywood Reporter:  "In ciuda distributiei de Oscar si a regizorului de prima mana, plus debutul scenaristic al unui scriitor genial, The Counselor nu este deloc un film bun. De fapt, este o dezamagire totala. Cu violenta bizara si poveste incalcita care nu isi gaseste deloc sensul, filmul nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor. Sexul si violenta vor atrage publicul dorni de un thriller banal, poate, mai ales scena in care Cameron Diaz face sex cu o masina!. In afara de cadrele superbe, filmul lui Scott este foarte slab si fara stralucire".
 

IndieWire: "Personajele din The Counselor vorbesc incontinuu, incercand sa ofere intelesuri filosofice cuvintelor lor, dar nu iese bine deloc. Mai mult, scenariul este sarac si personajele nu sunt bine dezvoltate. Ridley Scott s-a indepartat de notiunea de subtilitate de ani de zile. Rupe scenariul cu cadre violente si te scoate complet din poveste. La final, filmul nu are sens si cred ca nici Ridley Scott n-a inteles ce face cu filmul sau".


The Guardian
:  "Prezenta regizorului Ridley Scott nu se face simtita deloc din cauza limbajului puternic si violent. Cand filmul se indreapta spre concluzia trafica, Scott incearca sa scoata emotiile la iveala, dar ca spectator nu ai ce sa simti pentru ca nu te poti atasa de nici un personaj. Filmul, scenariul si regia nu te fac sa iti pese de personaje, chiar daca sunt jucate de actori de prima mana, dar care nu se potrivesc deloc in aceste roluri.Experimentul lui McCarthy a dat gres, demonstrand ca un scriitor genial nu este neaparat si un scenarist bun".

 

The Counselor se va lansa si in cinematografele din Romania, incepand cu 15 noiembrie 2013.

 

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies