marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Dark Knight Rises, ridicat in slavi de americani: Sumbru, trist, genial. Un critic, amenintat cu moartea de fani pentru o recenzie dura a filmului

The Dark Knight Rises, finalul trilogiei lui Batman, nu aspira doar la statutul de summer blockbuster, vrea sa treaca mai departe de filmele copilaresti cu super eroi, oferind o poveste grandioasa a unui super erou intr-o criza emotionala.

The Dark Knight Rises, ridicat in slavi de americani: Sumbru, trist, genial. Un critic, amenintat cu moartea de fani pentru o recenzie dura a filmului

Mai sunt 10 zile pana cand se va lansa The Dark Knight Rises si in Romania. Desi aveau o intelegere cu Warner Bros sa nu tipareasca recenziile pentru film atat de devreme, marile publicatii de specilitate din strainatate au publicat deja parerile lor  la filmul care incheie trilogia Batman al lui Christopher Nolan. Iar concluzia generala este ca The Dakr Knight Rises incheie glorios trilogia.


"The Dark Knight Rises este practic punctul culminant al povestii lui Batman" spune regizorul Chris Nolan pentru revista Entertainment Weekly.


Au trecut 8 ani de cand Batman (Christian Bale) a disparut in noapte, transformandu-se din acel moment din erou in fugar. Asumandu-si vina pentru moartea procurorului Harvey Dent, Cavalerul Negru a sacrificat totul pentru ceea ce el si Comisarul Gordon (Gary Oldman) sperau ca e o cauza mai buna. Pentru un timp, minciuna a prins, criminalitatea orasului Gotham fiind zdrobita sub greutatea Actului Dent impotriva infractionalitatii.

Dar totul se va schimba o data cu sosirea unui hot ingenios cu scopuri misterioase Catwoman (Anne Hathaway). Dar cu mult mai periculoasa se dovedeste a fi aparitia lui Bane (Tom Hardy), un terorist mascat al carui crud plan pentru Gotham il determina pe Batman sa iasa din exilul auto-impus. Dar chiar si atunci cand isi pune pelerina si masca, e posibil ca Batman sa nu se poata masura cu Bane.


Ca de obicei sfatuitorul si inventatorul Lucius Fox (Morgan Freeman) este alaturi de Bruce Wayne care are si o noua iubita -  Miranda Tate (Marion Cotillard) ce ii complica viata. Bruce isi gaseste un nou aliat si in politistul John Blake (Joseph Gordon-Levitt).


"Filmul nu se rezuma la a vana criminalii unul cate unul, ci la a reprezenta un simbol. Bruce se vede drept un catalizator al schimbarii" a declarat Nolan.

Christian Bale a declarat ca inca din momentul in care a inceput sa se pregateasca pentru Batman Begins si-a construit personajul pe ideea ca sunt 3 Bruce Wayne. Cel public, un playboy distrat. Bruce Wayne din viata sa privata, care este inca un copil. Si apoi cel razbunator care este un monstru. Astfel nu mai jucam rolul unui tip care se costuma si arata prosteste. Interpretam un barbat cu multiple fatete si un barbat care se costumeaza in monstru pentru un motiv, pentru ca se simte monstruos si trebuieprin urmare sa devina un mostru in acele momente".

"Bruce Wyane este un personaj care te inspira. Este un om. Nu e ca Superman. Nu are super puteri. Da, este extrem de bogat, insa la un nivel fundamental incearca sa se provoace fizic si mental si se dedica total unei cauze" a mai declarat Nolan.

Parerile criticilor de film americani si britanici

Empire: "The Dark Knight Risese este spectaculos pe tot parcursul si a depasit orice imaginatie in ceea ce priveste filmele cu super eroi.Nu exista un alt film cu super eroi care sa se ridice la acest nivel. (nota 10/10)


The Telegraph
: "Nolan incheie trilogia intr-un mod satisfacator si feroce. (10/10)

Mirror: Sumbru, trist, genial. (10/10)
 

The Playlist: "Un film care te inspira emotional, este semnificativ din punct de vedere estetic".


IGN
: "Cel mai grandios, emotional si super eroic capitol din trilogia Batman". (9/10)
 

Rolling Stone: "Viziunea sclipitoare a lui Nolan - care reuseste sa imbine perfect emotia cu spectacolul - este zguduitoare. (9/10)


Scotsman
: "The Dark Knight Rises aduce trilogia la un final epic si care ii va multumi pe toti" (8/10)

 

The Guardian: "The Dark Knight Rises este finalul epic al unei serii despre revolutie si izbavire care incheie povestea intr-un stil zguduitor si grandios" (8/10)


TIME: "Poate ca acest film nu va invinge The Avengers la box-office, dar ii este net superior. Este cel mai bun si cel mai tulburator film cu super eroi creat vreodata."
 

Times: "Cel mai anticipat film al verii este ambitios, bombastic, e plin de gadget-uri si efecte senzationale, dar e si o poveste surprinzatoare" (10/10)

The List: "Emotional, epic si distractiv, acesta este finalul la care toti visau".

 Cei de la Daily Mail si Huffington Post au fost dezamagiti si recenzille lor nu sunt tocmai favorabile:
 

"Efectele speciale eclipseaza cu totul povestea" au scris cei de la Daily Mail. Dar de departe cea mai dura recenzia a avut-o Christy Lemire, de la Associated Press. In recenzia publicata pe Huffington Post aceasta comenta: "Aceasta este problema cand esti un regizor vizionar si genial. Atunci cand le oferi ceva exceptional, oamenii se asteapta sa fie asa de fiecare data. Insa cand te indepartezi de la acest stil, totul pare o mare dezamagire".

 

Reactiile n-au intarziat sa apara, iar Lemire a fost asediata pe internet cu un val de ura din partea fanilor. Acestia au trimis aproape 500 de plangeri, unele dintre ele continand si amenintari cu moartea. "Sper sa mori", i-a scris un fan jurnalistei, conform worstpreviews.com.

 

O alta recenzia dura a fost cea a jurnalistului Marshall Fine, care a atras si el ura fanilor dupa ce a scris in recenzia sa: "Nolan este atat de prins in a crea o aventura epica incat distruge total <partea epica>  si neglijeaza o parte cruciala pentru povestea sa: aventura. Sunt foarte putine lucruri care te incanta la The Dark Knight Rises sau care te tin in suspans. De multe ori actiunea lipseste atat de mult, incat as prefera sa vad un sequel prost de la Transformers. Faptul ca Nolan se straduieste sa isi aduca filmul la o poveste epica si la o scala greu de egalat, devine aproape ridicol si fara sens."

 

Pentru ca a adunat sute de comentarii dure, cei de la Rotten Tomatoes au scos linkul catre recenzia acestuia dupa ce peste 800 de fani au reactionat dur la articolul sau.

 

The Dark Knight Rises va intra in cinematografele din Romania pe 27 iulie.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies