marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Great Gatsby: cum a fost primit la Cannes filmul spectacol al lui Baz Luhrmann

Festivalul de Film de la Cannes a avut marea deschidere pe 15 mai, filmul care a avut aceasta onoare fiind The Great Gatsby, fiind pentru a doua oara in istoria festivalului cand se intampla acest lucru, dupa animatia Up, din 2009.

The Great Gatsby: cum a fost primit la Cannes filmul spectacol al lui Baz Luhrmann

Productia regizata de Baz Luhrmann nu a avut parte de recenzii foarte bune, lucru care s-a vazut si in maniera in care a fost primit de publicul de la Cannes.

 

Desi a fost mai apreciat decat The Da Vinci Code (2006), filmul lui Luhrmann nu s-a ridicat nici pe departe la nivelul elogiilor pe care le-a primit in 2001, pentru Moulin Rouge. In locul aplauzelor zgomotoase si a superlativelor, productia 3D nu a fost intampinata decat cu simple aprecieri facute din politete. Chiar daca nu a fost huiduit precum The Da Vinci Code, lucrurile nu au fost deloc favorabile pentru Baz Luhrmann si Leonardo DiCaprio. 

 

 

"Reactiile au fost politicoase si atat, departe de ceea ce s-a intamplat acum sapte ani. Mi-a placut filmul, inteleg de ce organizatorii festivalului au ales o deschidere cu nume mari si puternice", a declarat un personaj important din industria cinematografica prezent in public.

 

Chiar daca a fost unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, criticii americani nu au fost dati pe spate de super productia de 180 de milioane de dolari a regizorului Baz Luhrmann. Recunoscut pentru stilul sau nonconformist de a aduce adaptari moderne pe marile ecrane ale unor romane clasice, Luhrmann nu a impresionat cu noua sa productie.
 

"Nu inseamna nimic acest film daca nu reuseste sa transmita ceva" scriu cei de la Variety.
 

Cei de la The Wrap au fost si mai duri: "Baz Luhrmann stoarce orice urma de viata din romanul lui F. Scott Fitzgerald si o inlocuieste cu superficialitate si un stil obositor. Regizorul australian face abuz de efecte vizuale, imagini puternice si efecte digitale, lasand spectatorii fara nici un sentiment".
 

 

Totusi, publicul american nu s-a lasat influentat de recenzii si s-a dus la film. In primul weekend, Marele Gastby a strans incasari de 51 de milioane de dolari in SUA.


The Great Gatsby este o drama despre visul american, care ne prezinta totodata iubiri imposibile, tradari si tragedii. Cel mai nou trailer al filmului prezinta orasul New York in anul 1922, unde afacerile ilegale, muzica jazz si o serie de personaje cu moravuri usoare, sunt la ele acasa.
 

In  Romania, The Great Gatsby ajunge in cinematografe pe 17 mai. 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies