Misterul din spatele The Great Gatsby 3D. Cum ar putea schimba epoca filmelor 3D pelicula cu Leonardo DiCaprio
1288
0
19 ianuarie 2012 14:26
Dupa Robert Redford e randul lui Leonardo DiCaprio sa straluceasca in rolul magnatului Gatsby, intr-o ecranizarea splendida creata de regizorul Baz Luhrmann, a celebrului roman scris de F. Scott Fitzgerald.
Inca din primele imagini The Great Gastby al lui Lurhmann a atras atentia cinefililor si a starnit valva pe internet.
Primul trailer a creat pareri impartite in randul fanilor: unii cinefili au fost de p]arere ca seamana vizual prea mult cu un alt film al lui Baz Luhrmann "Moulin Rouge!" din 2001 in timp ce altii cred ca pelicula poate ajunge fie un dezastru fie o capodopera. In trailer DiCaprio si Mulligan au parte de scene fierbinti. Insa ceea ce a atras atentia au fost imaginile realizate prin computer animation si soundtrackul modern in stil rap si rock.
Azi au fost lansate alte imagini, care intaresc ideea de grandoare si eleganta pe care filmul lui Luhrmann o are.
Filmul pare la 100 de ani distanta de lumea extravaganta imaginata de F. Scott Fitzgerald daca se face exceptie de la costumele de epoca si grandoarea specifica anilor '20. Imaginile artificiale din New York create de Baz Luhrmann par sa sa ciocneasca de modul in care stim cum era reprezentata America anilor '20.
The Great Gatsby este povestea lui Nick Carraway (Tobey Maguire), proaspat mutat in Long Island care devine atras de stilul de viata misterios al vecinului sau foarte bogat, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio).
Extravagantul Jay Gatsby, devenit milionar cu afaceri pe timpul prohibitiei, nutreste inca sentimente profunde pentru fosta lui iubita Daisy (Carey Mulligan), desi aceasta s-a dovedit a fi superficiala si s-a maritat cu Tom Buchanan (Joel Edgerton).Dar in momentul in care Nick Carraway devine un apropiat al lui Gatsby, acesta isi da seama ca nu este exact ceea ce isi dorea.
Noua varianta care va fi lansata 3D pe 25 decembrie 2012 va fi a patra ecranizare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, dupa cele din 1949, 1974 si 2000.
Intr-un interviu acordat celor de la The New York Times, Luhrmann a explicat de ce e ales 3D-ul pentru noul sau proiect: "Efectele speciale din aceasta pelicula nu sunt cele pe care vi le imaginati. Am vrut sa aduc un efect de intimitate pe care filmele normale nu reusesc sa o faca. Cum il facem pe spectator sa se simte in camera, alaturi de actori?". Filmul are un buget costisitor pentru acest gen - 125 de milioane de dolari.
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.