marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hunger Games: Catching Fire versus Star Wars: The Empire Strikes Back: ce asemanari exista intre cele doua super productii

Cu o premiera ce a avut loc saptamana trecuta, reactiile continua sa apara. Mai nou, partea a doua a francizei „The Hunger Games”, a fost comparata cu cea de-a patra adaptare cinematografica a seriei „Star Wars”. Cei de la Business Insider au facut o paralela extrem de interesanta intre cele doua super productii.

The Hunger Games: Catching Fire versus Star Wars: The Empire Strikes Back: ce asemanari exista intre cele doua super productii

 

In momentul debutului pe marile ecrane, „The Hunger Games” a fost comparat cu productia „Battle Royale”, ambele fiind povesti ale unor tineri ce se lupta pana la moarte. Iar din moment ce „Star Wars” arata un grup de rebeli ce incearca sa elimine Imperiul Raului, care este legatura acestuia cu „Hunger Games” care prezinta un grup de rebeli in tentativa lor de a rasturna Capitolul?

 

Daca este lasat deoparte detaliul luptei pana la moarte a unor tineri, se descopera faptul ca „Hunger Games” vorbeste despre rebeliune. La sfarsitul lui „Catching Fire” este dezvaluit detaliul ce atesta cauza adevarata a tinerilor: aceea de a rasturna Capitolul. In fruntea operatiunii va fi Katniss.

In Star Wars, Darth Vader straneste teama in galaxie, in timp ce presedintele Snow (Donald Sutherland) din „Hunger Games” face acelasi lucru pe teritoriul sau, fara a avea nevoie de aparaturi complicate. De asemenea, ambele filme au o predilectie pentru capele, robele si manusile de culoare neagra, iar personajul Plutarch Heavensbee a actorului Philip Seymour Hoffman este comparat cu personajul Lando Calrissian, interpretat de Billy Dee Williams. Insa, de partea cui este de fapt Heavensbee? Ca si in cazul lui Calrissian, Heavensbee lucreaza initial pentru „imperiu”, asa-zisul „Capitol”. Ii foloseste pentru prelucrarea de unelte pe care apoi i le inmaneaza rebeliunii.   

 

Alte detalii remarcante ale asemanarii celor doua serii? Fiecare isi are propria nava spatiala, iar finalul celor doua pelicule este similar. In „Empire Strikes Back”, Han Solo este rapit de catre Imperiu si Luke Skywalker salvat de catre o nava rebela. De cealalta parte, finalul lui „Catching Fire” consta in rapirea lui Peeta de catre Capitol, Katniss Everdeen fiind cea salvata de o nava spatiala rebela ce zbura la periferia Panemului. Cea mai mare diferenta? In „Star Wars”, rapitul a fost inghetat in carbonite, in timp ce Peeta doar a fost torturat de soldatii Capitolului. Acestia sunt deja comparati de multi critici cu trupele din „Star Wars”.

O coincidenta ce a ajuns sa fie luata drept asemanare este ce a secventei in care Finnick cara in spate un Mags din „Catching Fire” cu cea din „Star Wars” in care Luke alearga in spate cu Yoda.


In timp ce dezbateri pe aceasta tema nu inceteaza sa apara, continuarea aventurilor lui Katniss Everdeen poate fi urmarita pe ecranele romanesti din 22 noiembrie 2013 si aduce noi personaje si actori in distributie, precum: Jena Malone, Sam Clafin si Philip Seymour Hoffman. In film se intorc si Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Stanley Tucci si Donald Sutherland.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies