marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Katniss Everdeen, rolul pentru care Jennifer Lawrence s-a nascut: cum a invins 50 de actrite la auditie, de ce i-a facut sa planga pe producatori si cat de buna va fi a doua parte din Jocurile Foamei

Acum 2 ani, Jennifer Lawrence a trecut de la statutul de actrita semicunoscuta la statutul de idol pentru milioane de fani. La doar 20 de ani, Lawrence a adus pe marile ecrane una dintre cele mai iubite eroine - Katniss Everdeen, un rol care i-a fost predestinat.

Katniss Everdeen, rolul pentru care Jennifer Lawrence s-a nascut: cum a invins 50 de actrite la auditie, de ce i-a facut sa planga pe producatori si cat de buna va fi a doua parte din Jocurile Foamei

Peste 3 saptamani, pe 22  noiembrie, romanii o vor vedea pe Jennifer Lawrence in Jocurile Foamei: Sfidarea, partea a doua a francizei. Cei de la Variety au aflat secretele din spatele seriei The Hunger Games intr-un material amplu, dupa ce au stat de vorba atat cu producatorii, cat si cu frumoasa Jennifer Lawrence.


Producatorii au dezvaluit ca n-a fost deloc o treaba usoara sa aleaga viitoarea eroina a Hollywood-ului, dar spun ca dupa ce au vazut-o pe Jennifer Lawrence, nu a mai existat indoiala ca este aleasa. "Am plans cand ea a a venit la auditie. Am avut multe actrite bune la probe, dar atunci cand ea a inceput, jocul s-a terminat. Stiam ca ea va fi" a spus producatoarea Nina Jacobson pentru Variety.

 

 


Si regizorul primei parti, Gary Ross a fost emotionat. "Mi s-a pus un nod in gat. Un talent ca al ei apare o data la o generatie. Are o intensitate si o putere in interpretare care o fac deosebita. Daca nu gasesti actorul perfect, atunci filmul tau nu exista. Abia dupa ce am gasit-o pe ea am simtit ca pot sa fac acest film."

La 23 de ani, Jennifer Lawrence detine deja un Oscar, castigat anul acesta pentru Silver Linings Playbook. Insa, cei care au lucrat cu ea la The Hunger Games sustin ca nu este o diva si a ramas aceeasi fata simpla.


"Ea nu este o diva, din contra, este o anti-diva. Unul dintre momentele mele favorit din Catching Fire este cel in care apare in rochia de mireasa pe scena. Pentru ca este foarte mare, se impiedica si cade. Ne tot uitam la scena aia, iar ea radea. Este fericita pentru ca stie cat si cum sa se ia in serios sau cand sa rada de ea insasi" a spus producatoarea filmului.

 

 

Jennifer a spus ca munca pentru aceasta franciza este cu totul deosbita si ca ii aduce multe satisfactii: "Iubesc sa fiu la filmari, aici. E ca si cum te-ai intoarce la scoala, o scoala distractiva. Sunt recunoscatoare pentru tot, desi uneori imi este greu sa ma obisnuiesc cu popularitatea pe care o are aceasta serie. Baza de fani e incredibil de mare, e un fenomen. O iubesc pe Katniss, este o eroina, dar in acelasi timp ii este teama si e constienta ca la un moment dat lucrurile s-ar putea termina in cel mai rau mod posibil" a spus Lawrence.


Francis Lawrence
a preluat stafeta de la Gary Ross si s-a ocupat de regia lui Catching Fire. "Intalnirea cu Jennifer Lawrence a fost cea mai usoara. Este o persoana incredibila si cea mai prezenta pe platouri". Dupa succesul fenomenal pe care l-a avut primul film, producatorii indraznesc sa viseze chiar si la incasari de 900 de milioane de dolari la nivel global pentru Catching Fire. Primul film a ajuns la 691 de milioane de dolari in intreaga lume, din care 400 au fost realizate pe taramul nord-american.

 


"Speram sa obtinem 400 de milioane de dolari in SUA" au spus producatorii, care cred ca a doua parte va fi un eveniment cinematografic mondial.


Insa, fanii au de asteptat pana in 2015 pentru a vedea finalul francizei. Urmatoarele doua filme - Mockingjay Part 1 &2  vor fi lansate tot in luna noimebrie, in 2014, respectiv 2015. Iar presiunea este cea mai mare pe umerii regizorului Francis Lawrence, cunoscut pentru I Am Legend. "Una e sa lucrezi cu pistolul la tampla, presat de timp si alta e sa lucrezi la un proiect unde nu ai o data stabilita. Iti trebuie o alta rabdare, alti muschi". El are de adus 3 filme de prima mana in decursul a trei ani.

Dupa anuntul oficial al filmului, vanzarile cartilor lui Suzanne Collins au crescut considerabil. Primul volum se vanduse la prima editie in 180.000 de copii, dar dupa lansarea si celorlalte doua volume, in perioada promovarii filmului, adunate, toata seria s-a vandut in 36 de milioane de copii la nivel global. Primul film a costat 88 de miioane de dolari si a incasat doar in primul weekend 152 de milioane de dolari. Acesta a fost cel mai mare succes al studioului Lionsgate, care a cumparat Summit Entertainment si impreuna vor aduce si urmatoarele doua filme.

 

 

In a doua parte a trilogiei adaptata dupa cartile scrise de Suzanne Collins, Katniss Everdeen se intoarce in Districtul 12 si asteapta ca viata ei sa revina la normal. Au trecut doar cateva luni de la evenimentele din primul film si absenta lui Gale, relatia greoaie cu Peeta si vizita surprinzatoare a presedintelui Snow o dau peste cap. In Turul Invingatorilor pe care trebuie sa-l faca cu Peeta, afla ca anumite districte s-au rasculat si ca ea trebuie sa-si arate adevarata dragoste fata de Peeta ca sa tempereze districtele.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies