marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Imitation Game, cu Benedict Cumberbatch, a castigat marele trofeu in 2014 la Toronto. Povestea matematicianului genial care a spart codul Enigma in Al Doilea Razboi Mondial

Filmul biografic "The Imitation Game", despre matematicianul britanic Alan Turing, in regia lui Morten Tyldum si cu Benedict Cumberbatch in rolul principal, a castigat, duminica, premiul People's Choice, cea mai importanta distinctie a Festivalului de Film de la Toronto.

The Imitation Game, cu Benedict Cumberbatch, a castigat marele trofeu in 2014 la Toronto. Povestea matematicianului genial care a spart codul Enigma in Al Doilea Razboi Mondial

Cea de-a 39-a editie a Festivalului International de Film de la Toronto, Canada, a debutat pe 4 septembrie si s-a incheiat duminica, iar marele premiu, People's Choice, a fost castigat de filmul "The Imitation Game", ce il are pe Benedict Cumberbatch in rolul principal.

 

Pelicula spune povestea lui Alan Turing, matematicianul genial care reuseste sa sparga codul german Enigma, folosit de nazisti pentru transmiterea de mesaje cifrate. Reusita lui este considerata una dintre realizarile care au ajutat la scurtarea si la castigarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial de catre Aliati. Turing s-a sinucis, la varsta de 41 de ani, dupa ce a fost condamnat de sistemul juridic britanic pentru ca era homosexual.

 

 


Regizorul Morten Tyldum a lipsit de la ceremonia de premiere, dar distinctia a fost primita, in numele sau, de producatorul Noah Segal, de la Elevation Pictures, care a spus, simplu, "Apetisant, delicios!", facand referire la replica unui spectator care a spus acelasi lucru despre actorul principal al peliculei, Benedict Cumberbatch, in timpul unei discutii cu publicul dupa proiectia filmului in festival. "A fost enervant, dar e adevarat!", a mai spus Segal.


Premiul, care este acordat de spectatori si a mai fost castigat in trecut de filme recompensate apoi cu o statueta Oscar, precum "Vagabondul milionar" si "12 ani de sclavie", va creste probabil interesul pentru "The Imitation Game", comenteaza Reuters.

 


Benedict Cumberbatch, in varsta de 38 de ani, este, in prezent, unul dintre cei mai cautati actori de film si televiziune din Marea Britanie si, potrivit unui interviu acordat Reuters saptamana trecuta, a spus "Da" imediat ofertei de a juca rolul lui Turing.
"Este o povara mare, o responsabilitate imensa", a spus Cumberbatch. "(Turing, n.r.) a fost un om extraordinar si, din nefericire, in mod ciudat, un om ale carui realizari nu sunt foarte cunoscute", a mai spus actorul britanic.
In cursa pentru marele premiu al Festivalului de la Toronto s-a clasat pe locul al doilea pelicula "Learning to Drive", despre o scriitoare din Manhattan, jucata de Patricia Clarkson, care isi gaseste linistea luand lectii de sofat de la un instructor auto indian, jucat de Ben Kingsley. Filmul este regizat de Isabel Coixet.

 


Pelicula "St. Vincent", cu Bill Murray in rolul principal, s-a clasat pe pozitia a treia in preferintele publicului. Premiul publicului pentru cel mai bun film din sectiunea Midnight Madness, care este dedicata peliculelor de groaza si neconventionale, a fost acordat "What We Do in the Shadows", un fals documentar (mockumentary, n.r) despre vampirii dintr-o suburbie neozeelandeza. "As dori sa folosesc aceasta ocazie pentru a atrage atentia asupra unui subiect foarte serios: sportul dezgustator care este vanatoarea de vampiri", a spus Jemaine Clement, protagonista a filmului si regizoare alaturi de Taika Waititi. Premiul pentru cel mai bun documentar a fost acordat filmului "Beats of the Antonov", despre refugiatii Sudan.

 

Festivalul International de Film de la Toronto a debutat in 1976 si este considerat unul dintre cele mai importante din industrie, alaturi de evenimentele de profil de la Cannes si Sundance. Festivalul este de multe ori un punct de lansare pentru filme si actori, performantele lor fiind ulterior recompensate cu numeroase premii, dar si un eveniment important pentru producatori pentru a-si distribui peliculele la nivel international.


 

 

Sursa: Mediafax.ro


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies