marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

TIFF vine la Bucuresti, la Grand Cinema Digiplex: ce filme impresionante poti vedea  

A venit randul cinefililor bucuresteni sa se bucure de oferta de filme a celei de-a 12-a editii a Festivalului International de Film Transilvania. In perioada 11-17 iunie, la Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City, publicul este invitat sa urmareasca, in cadrul TIFF Bucuresti, o selectie de titluri din cele mai apreciate sectiuni ale editiei de la Cluj.

TIFF vine la Bucuresti, la Grand Cinema Digiplex: ce filme impresionante poti vedea

O experienta cinematografica inedita este oferita de Blancanieves/ Alba ca Zapada, in regia lui Pablo Berger, o reinterpretare stilizata a basmului fratilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la inceputul secolului XX. Blancanieves a fost propunerea oficiala a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain si a castigat recent zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema - inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun debut. Al doilea lungmetraj al lui Pablo Berger a obtinut, totodata, Premiul Juriului si Premiul pentru Cea mai buna actrita (Macarena García), la Festivalul International de Film de la San Sebastián.

 

Castigatorul Trofeului Transilvania 2013 si al Premiului pentru imagine, Corabia lui Tezeu/ Ship of Theseus, in regia lui Anand Gandhi, este un alt titlu ce va putea fi urmarit in cadrul TIFF Bucuresti. Un film ambitios si complex, Ship of Theseus este o meditatie despre identitate, dreptate, frumusete, moarte, prin intermediul a trei povesti aparent disparate si a trei personaje: un fotograf experimental, un calugar si un agent la bursa.

Elogiat de critici cu o unanimitate de invidiat si premiat cu Oscarul pentru documentar, In cautarea lui Sugar Man/ Searching for Sugar Man, in regia lui Malik Bendjelloul, este povestea emotionanta a muzicianului Sixto Rodriguez, care a influentat, fara sa stie, o generatie intreaga, in anii 60. Dupa acest film, muzica sa a fost redescoperita.

 

 

Atasant si surprinzator, Prince Avalanche - filmat in secret, la cererea regizorului David Gordon Green – este povestea prieteniei dintre doi barbati care isi petrec vara impreuna, departe de fete si petreceri, vopsind marcajele pe un pustiu si interminabil drum de tara. Filmul a fost premiat cu Ursul de Argint pentru regie, la Festivalul de la Berlin.

Pe 17 iunie, de la ora 20:00, publicul va avea parte de o proiectie speciala a documentarului Samsara (r. Ron Fricke), in prezenta Stefaniei Magidson, sotia producatorului filmului si Presedintele Fundatiei Blue Heron si a lui Tudor Giurgiu, directorul festivalului. Filmat de-a lungul a cinci ani si in 25 de tari, Samsara ne poarta spre pamanturi sacre, zone calamitate, situri industriale si minuni ale naturii. Zgarcit cu dialogul si textul descriptiv, documentarul incurajeaza interpretarea foarte personala a privitorului inspirat de imaginile si muzica ce aduc laolalta anticul si modernul.

 

 

Lista completa de filme si programul proiectiilor sunt disponibile pe site-ul tiff.ro.

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies