marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tim Burton se intoarce in universul ciudat din Beetlejuice: cineastul va regiza o continuare a comediei horror

Regizorul britanic Tim Burton va regiza o continuare a comediei horror "Viata de stafie/ Beetlejuice", afirma mai multe publicatii cinematografice de la Hollywood.

Tim Burton se intoarce in universul ciudat din Beetlejuice: cineastul va regiza o continuare a comediei horror

Tim Burton, care a fost presedintele juriului Festivalului de Film de la Cannes in 2010, a regizat lungmetrajul original, lansat in 1988, devenit un clasic al genului, in care Michael Keaton a interpretat rolul unei stafii prefacute si care vorbea foarte repede.


In prezent, Tim Burton lucreaza la filmul "Big Eyes", dupa care va regiza proiectul "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", o adaptare cinematografica a romanului omonim scris de autorul american Ransom Riggs, conform bbc.co.uk.


Filmul "Beetlejuice" a stat deja la baza productiei unui serial TV de animatie, produs chiar de Tim Burton.

 

 

 


In pelicula originala au mai jucat Michael Keaton, Geena Davis, Alec Baldwin si Winona Ryder.


Tim Burton a fost nominalizat de doua ori la Oscar, la categoria "cel mai bun film de animatie", pentru peliculele "Corpse Bride" (2006) si "Frankenweenie" (2012).

 

 

Filmul "Beetlejuice" a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj in anul 1989. Regizorul american Tim Burton este cunoscut in lumea cinematografiei pentru estetica sa in care melancolia se imbina cu fantezia, horror-ul gotic si comedia, cateva personaje din creatiile sale, precum Edward-Maini de Foarfeca si Sweeney Todd, un barbier insetat de sange, devenind legendare.

 

 Printre filmele regizate de Burton, pe parcursul a circa 25 de ani de cariera, se numara "Batman" (1989), "Cosmarul dinaintea Craciunului" (1993), "Legenda calaretului fara cap" (1999), "Planeta maimutelor" (2001), "Pestele cel mare" (2003), "Charlie si fabrica de ciocolata" (2005). Unul dintre cele mai recente filme al sale este "Alice in Tara Minunilor", o reinterpretare 3D a celebrei povesti a lui Lewis Caroll.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies