marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Timothy Spall, invitat special la TIFF 2023. Andreea Esca, prezentă în public la premierea acestuia

Actorul britanic a deschis noua ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Timothy Spall, invitat special la TIFF 2023. Andreea Esca, prezentă în public la premierea acestuia
TIFF a debutat cu proiecția filmului „Confort nordic“/„Northern Comfort“, o coproducție Islanda-Germania- Anglia, care a rulat sold-out în Piața Unirii în prezența lui Timothy Spall și a echipei filmului.

Timothy Spall
, care a jucat peste 150 de roluri în film și televiziune, a fost invitatul special al acestei ediții a Festivalului, fiind distins cu Premiul pentru Întreaga Activitate chiar în ziua deschiderii, pe 9 iunie.


 
„Într-o epocă presărată din plin cu paranoie și anxietate, o comedie precum Confort Nordic abordează teme profunde, într-un mod amuzant“, a spus Spall despre filmul pe care l-a văzut, în premieră, la Gala de deschidere TIFF, alături de cei 3000 de spectatori prezenți – printre care și vedeta Știrilor Pro TV, Andreea Esca.


 
„Rolul meu ca actor este să servesc personajul. Dacă o fac cât mai bine, rolul mă va servi la rândul lui, pentru tot ce va aduce în cariera mea“, a mai spus actorul.
 
Timothy Spall a colaborat constant cu regizorul Mike Leigh. Interpretările sale din „Secrete și minciuni“ (Secrets & Lies, 1996) și „Cu susul în jos“ (Topsy-Turvy, 1999) i-au adus două nominalizări la BAFTA, iar pentru cea mai din „Mr. Turner“ (2014) a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes. 


 
În anii ’90, a colaborat și cu regizori precum Clint Eastwood („White Hunter Black Heart“), Kenneth Branagh („Hamlet“, „Love’s Labour’s Lost“) sau Bernardo Bertolucci („The Sheltering Sky“).
 
„Confort nordic“ mai poate fi urmărit la TIFF luni, 12 iunie, la cinema Dacia, și duminică, 18 iunie, la Casa de Cultură a Studenților. Filmul va fi distribuit în toamnă, în cinematografele din toată țara, de Transilvania Film.
 
FOTO: Andreea Popa/TIFF

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies