marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ținutul nomazilor, un film cu 3 Oscaruri în noaptea de Revelion

După Oscarul pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, geniala Frances McDormand revine cu propria producție, pentru care a primit un dublu Oscar: de interpretare și pentru cel mai bun film.

Ținutul nomazilor, un film cu 3 Oscaruri în noaptea de Revelion

articole relationate

Ca de-obicei, realismul american ne pune în fața celor mai dure aspecte ale vieții contemporane. Iar Frances McDormand e foarte credibilă în rolul lui Fern, a cărei viață a ajuns să se deruleze pe șoselele nesfârșite ale Pământului Făgăduinței.
 
În urma colapsului economic al unui oraș de companie din Nevada rurală, Fern își face bagajele și pornește la drum pentru a explora o viață în afara societății convenționale ca o nomadă a zilelor noastre. Sau altfel spus, o viață trăită pe drumuri.
 
Cumva, Fern nu este nici om al străzii, dar e totuși un om fără casă, fără rădăcini și fără perspective, fără orizonturi mai largi decât poate să le vadă în bătaia farurilor. Ceea ce pentru o fostă profesoară poate fi extrem de dur.


 
Cu toate acestea, ea refuză să se pensioneze anticipat și pleacă să-și caute de lucru străbătând Vestul cu dubița ei, poreclită Vanguard.
 
Numai că drumul ei devine unul inițiatic, în care redescoperă natura, inocența și adevărata natură umană, se descoperă pe sine așa cum n-a făcut-o nicicând.


 
Un film sublim și intim, despre oamenii care supraviețuiesc loviturilor acestei lumi în cel mai primar mod omenesc.
 
Filmul „Ținutul nomazilor”/„ Nomadland” (2020) este difuzat la Pro Cinema duminică seară, chiar în ultima zi din an, de la ora 22:30.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies