marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Top Gun: filmul care a inspirat o generatie este relansat in 3D dupa 27 de ani, cum l-au convins producatorii pe Tom Cruise sa accepte rolul care l-a facut celebru

Pentru ca Hollywood-ul surprinde mereu, de astazi avem parte de un trailer pentru Top Gun 3D IMAX - a fost cel mai mare hit de box office din 1986 si ramane unul dintre cele mai iubite filme din acel deceniu.

Top Gun: filmul care a inspirat o generatie este relansat in 3D dupa 27 de ani, cum l-au convins producatorii pe Tom Cruise sa accepte rolul care l-a facut celebru


Dedicat in memoria regizorului Tony Scott care s-a sinucis anul trecut, Top Gun 3D IMAX este relansat de 8 februarie pentru o perioada scurta de timp in cinematografele americane. Top Gun - povestea pilotilor care au facut aviatia americana sa pare cool din nou, l-a transformat pe Tom Cruise intr-una din cele mai cunoscute fete de pe planeta. Actorul a refuzat prima data rolul, insa spre fericirea tuturor sa razgandit. Ce l-a determinat?

In 2013 se implinesc 27 de ani de la lansarea filmului cu Tom Cruise, Val Kilmer si Kelly McGillis. Producatorul peliculei care a castigat Oscar pentru cea mai buna muzica cu memorabila Take My Breath Away a stat de vorba cu cei de la Yahoo si a dezvaluit cum l-a convins pe Tom Cruise sa accepte rolul care i-a propulsat cariera.
 


"Tom a fost prima noastra alegere. Nu imi aduc aminte sa fi contactat un alt actor, insa l-am curtat multa vreme" a povestit Jerry Bruckheimer. In urma cu 27 de ani, Tom Cruise tocmai lansase Legend in regia lui Ridley Scott, fratele lui Tony Scott asa ca producatorii au avut sansa sa-i propuna rolul actorului pe atunci in varsta de 24 de ani. Acesta insa nici nu a vrut sa bata palma cu realizatorii filmului. Ce a facut Bruckheimer?


A convins fortele navale americane sa-i dea permisiunea lui Tom Cruise sa participe intr-o cursa alaturi de  Blue Angels - o echipa de piloti de elita. "L-am trimis pe Tom Cruise in El Centro (o baza navala aeriana din California) unde a avut parte de cursa vietii sale" a povestit Bruckheimer. "Dupa ce a aterizat, Tom a intrat intr-o cabina telefonica (nu erau telefone mobile pe atunci) si mi-a spus ca accepta rolul."


Bruckheimer a confirmat ca scenele romantice dintre Tom Cruise si Kelly McGillis au fost filmate dupa ce productia se incheiase oficial. Atractia dintre ei doi pe ecran era foarte puternica iar fanii au simtit ca lipseste ceva. Apoi am realizat acea scena de dragoste." Pentru a fi reconveritit 3D, a fost scanat negativul filmului original apoi fiecare element din fiecare cadru a fost izolat si ajustat in spatiul tridimensional.


Bruckheimer a marturisit ca top Gun este un film cauia 3D-ul i se potriveste in mod special pentru ca este puternic vizual. "Tony Scott este unul dintre cei mai buni artisti vizuali cu care am lucrat vreodata in film". Tony Scott a urmarit personal conversia 3D a filmului inainte de moartea sa, in august 2012.


 

 

 

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies