marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tragedie in lumea filmului si a muzicii: Whitney Houston a murit la 48 de ani. Viata zbuciumata a unui star distrus de droguri

Lumea filmului si a muzicii este in doliu. Cantareata si actrita americana Whitney Houston, detinatoare a sase premii Grammy si devenita cunoscuta datorita filmului Bodyguard a murit la varsta de 48 de ani.

Tragedie in lumea filmului si a muzicii: Whitney Houston a murit la 48 de ani. Viata zbuciumata a unui star distrus de droguri

GALERIE FOTO: imagini din viata lui Whitney Houston!


Whitney Houston a incetat din viata azi noapte, la doar 48 de ani. Nici medicii, nici impresarul ei nu au dezvaluit deocamdata cauza mortii.


Filmul cu care cu Whitney Houston a facut sa planga milioane de oameni: Bodyguard e astazi de la 20.00 pe Procinema

Conform CNN , un purtator de cuvant al politiei din Beverly Hills, Los Angeles, a declarat: "(Sambata) la ora 3.55 p.m. (ora locala), a fost pronuntat decesul lui Whitney Houston, la Beverly Hilton Hotel". Acesta a mai spus ca serviciile de urgenta au fost chemate la etajul al patrulea al hotelului, dar incercarile de resuscitare a cantaretei au esuat. Cauza decesului nu a fost deocamdata facuta publica.Se pare ca Houston se afla la Los Angeles pentru o petrecere organizata de producatorul muzical Clive Davis, un eveniment anual care are loc cu o zi Inainte de gala Grammy.

Whitney Houston, una dintre artistele cu cele mai mari vanzari de discuri din toate timpurile, si-a relansat cariera muzicala la sfarsitul anului 2009, dupa ce s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri. Insa unele dintre concertele sale incluse in acest turneu de revenire, desfasurat In 2010, au lasat mult de dorit.



Whitney Houston este singurul artist din lume care a lansat sapte albume consecutive premiate cu discuri de platina, depasind la acest capitol chiar si trupa Beatles. Pe plan mondial, diva americana a vandut peste 140 de milioane de albume si 50 de milioane de single-uri, printre care se numara si piesa "I Will Always Love You", lansata in 1993 si care a devenit una dintre cel mai bine vandute melodii din toate timpurile.Lista ei de premii mai include, printre altele, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards si 22 American Music Awards.

Whitney Houston era la apogeul carierei sale, in anii 1980 - 1990, fata de aur a industriei muzicale, cu zeci de milioane de albume vandute, cu o voce si imagine perfecte, dar spre sfarsitul vietii a devenit imaginea trista a modului in care drogurile pot distruge un mare talent. Whitney Houston era fata de aur a industriei muzicale. De la mijlocul anilor 1980 pana la sfarsitul anilor 1990, ea a fost unul dintre cel mai bine vanduti artisti. Uimea publicul cu vocea sa puternica, cu acorduri ce-si aveau radacinile In muzica gospel, dar cu o stralucire pop.

Whitney Houston nu a avut succes numai pe plan muzical, jucand in filme cu mare succes la public, precum "The Bodyguard" si "Waiting to Exhale".Parea ca s-a nascut sub un semn norocos. Era fiica cantaretei de muzica gospel Cissy Houston, verisoara divei pop din anii 1960 Dionne Warwick si fina Arethei Franklin.

Houston a inceput sa cante de cand era copil, in biserica. In adolescenta a facut backing vocals pentru Chaka Khan, Jermaine Jackson si alti artisti, fiind si manechin. In acea perioada, mogulul muzicii Clive Davis a auzit-o cantand.
In 1985, cantareata isi lansa albumul de debut, "Whitney Houston", care s-a vandut in milioane de unitati si a oferit hit dupa hit. "Saving All My Love for You" i-a adus primul Grammy, pentru cea mai buna artista pop. "How Will I Know", "You Give Good Love" si "The Greatest Love of All" au devenit, de asemenea, hituri.


Un alt album premiat cu mai multe discuri de platina, "Whitney", a fost lansat in 1987 si a inclus hituri ca "Where Do Broken Hearts Go" si "I Wanna Dance With Somebody".Decizia de a nu urma cararea muzicii soul a unor muzicieni precum Aretha Franklin i-a atras critici, fiindu-i reprosat ca a renuntat la radacinile sale negre pentru a canta muzica pop comerciala. Cantareata a fost de altfel huiduita In timpul galei Soul Train Awards din 1989.


Unii au vazut casatoria din 1992 cu fostul membru al New Edition Bobby Brown ca o incercare de a elimina aceste critici. Pareau un cuplu ciudat, ea, o printesa a muzicii pop, el, un "baiat rau" - de-a lungul anilor, de altfel, el a fost arestat de mai multe ori, din diverse motive, de la conducere in stare de ebrietate la neachitarea pensiei alimentare. Insa Whitney spunea ca personalitatile lor nu sunt atat de diferite pe cat parea.Cei doi au avut un copil, Bobbi Kristina, care s-a nascut In 1993.


In 1992, ea devenea un star al cinematografiei, aparand alaturi de Kevin Costner in filmul Bodyguard  care, In ciuda criticilor amestecate, a fost un succes pe plan international. A dat istoriei si unul dintre cele mai memorabile cantece ale sale - un uimitor cover al piesei lui Dolly Parton "I Will Always Love You", care a stat saptamani in sir in topuri si a castigat premiul Grammy pentru inregistrarea anului. Totodata, Whitney a castigat premiul Grammy pentru cea mai buna artista pop, iar coloana sonora a filmului a primit Grammy pentru cel mai bun album al anului.


Whitney s-a intors pe marile ecrane In 1995 - 1996, cu "Unde ne sunt barbatii/ Waiting to Exhale" si "Dragoste de Inger/ The Preacher's Wife", ale caror coloane sonore au devenit albume, iar un alt hit, "My Love Is Your Love", din 1998, i-a adus un Grammy pentru cea mai buna artista R&B.


Insa, in tot acest timp, Houston abuza de droguri. Intr-un interviu pentru Oprah Winfrey, din 2010, cantareata spunea ca, pana in anul lansarii filmului "The Preacher's Wife", consumul de droguri devenise zilnic. In acelasi interviu, Houston dadea vina pe casatoria ei turbulenta cu Brown, care a si fost acuzat de violenta domestica, In 1993.Cei doi au divortat In 2007.


Houston a facut de mai multe ori cure de dezintoxicare, in 2010 declarandu-se vindecata de aceasta dependenta, dupa cum declara tot Intr-un interviu pentru Winfrey. Insa, in tot acest timp, au fost concerte anulate, aparitii bizare in public si o retinere pentru posesie de droguri.


Houston a avut o revenire de succes in 2009, cu albumul "I Look To You", care a debutat pe primul loc in topuri si i-a adus discul de platina. Insa curand lucrurile au Inceput sa degenereze. La un concert pentru promovarea albumului, din timpul emisiunii TV "Good Morning America", vocea sa parea sparta. Whitney a dat vina pe un interviu anterior acordat lui Winfrey.


Dar turneul mondial lansat pentru promovarea albumului din 2009 a confirmat faptul ca Whitney isi pierduse vocea. Multi fani au fost neimpresionati, unii au plecat de la concerte. Show-uri anulate au starnit speculatia ca ar abuza din nou de droguri, insa purtatorii sai de cuvant negau acest lucru, spunand ca este bolnava.


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies