marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Tragedie pe platourile filmului "Silence", noul proiect cinematografic al lui Martin Scorsese: un muncitor a murit dupa ce tavanul unei case s-a prabusit

Filmarile pentru proiectul cinematografic "Silence", urmatorul film semnat de Martin Scorsese, au debutat cu ghinion, dupa ce un accident petrecut pe platouri a dus la moartea unui muncitor. Alti doi oameni au fost raniti.

Tragedie pe platourile filmului Silence , noul proiect cinematografic al lui Martin Scorsese: un muncitor a murit dupa ce tavanul unei case s-a prabusit

Un muncitor a murit si alti doi au fost raniti, joi, dupa prabusirea unui tavan al unei case pe platoul de filmare al viitorului lungmetraj regizat de Martin Scorsese, in Taipei (Taiwan), informeaza surse oficiale. Trei muncitori taiwanezi lucrau la consolidarea unei case vechi, construita din lemn si caramida, la Centrul chinez al filmului si culturii, itn momentul accidentului, a precizat serviciul de interventii in situatii de urgenta al orasului Taipei. Un tavan s-a prabusit, iar un muncitor a murit si ceilalti doi au suferit rani la picioare si la cap.

 

"Regizorul (Martin Scorsese, n.r.) este socat si itntristat de faptul ca un muncitor a fost ranit mortal si regreta ca acest accident a avut loc", a declarat David Lee, un producator taiwanez care lucreaza la noul lungmetraj al lui Scorsese, intitulat "Silence".  Lee a anuntat ca filmarile, care ar trebui sa inceapa vineri, se vor derula conform programului stabilit.

 

O adaptare a romanului lui Shusako Endo, "Silence" prezinta povestea unor calugari portughezi iezuiti din secolul al XVII-lea, care sunt persecutati, aflati in misiune de evanghelizare in zonele izolate ale Japoniei. Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield si Adam Driver.

 

 

 

Filmul, primul lungmetraj al lui Martin Scorsese dupa "Lupul de pe Wall Street/ Wolf of Wall Street", din 2013, va avea premiera in 2016.

 

Intr-o cariera de peste sase decenii in industria cinematografica, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) si "Lupul de pe Wall Street" (2013).

 

 Martin Scorsese, in vârsta de 71 de ani, a primit si 12 nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut itn cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".

 

 

Sursa: Mediafax.ro


Galerie foto


Modifică setările cookies