marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ultimul Vermeer, despre artă și mister în vreme de război

Un film despre ce s-a întâmplat cu operele de artă în timpul ocupației naziste.

Ultimul Vermeer, despre artă și mister în vreme de război
Claes Bang interpretează rolul lui Joseph Piller în acest captivant thriller dramatic, care se petrece imediat după cel de-al Doilea Război Mondial - o poveste adevărată aproape uitată - despre un soldat care îl investighează pe renumitul artist olandez Han van Meegeren, interpretat de Guy Pearce. Acesta era acuzat de conspirație cu naziștii, după ce a făcut milioane de dolari din lumea artei, inclusiv de la naziști, vânzându-le falsuri ale picturilor lui Johannes Vermeer.
 
În ciuda dovezilor din ce în ce mai multe, Piller devine tot mai convins de nevinovăția lui Han și se găsește în poziția improbabilă de a lupta pentru a salva viața acestui om plin de culoare și cu un trecut misterios. Numai că Han van Meegeren era și cel mai de succes falsificator de artă din toate timpurile. 


 
O biografie din 1967 a estimat că Van Meegeren a înșelat cumpărătorii cu peste 30 de milioane de dolari; printre victimele sale se numără inclusiv guvernul Olandei.


 

 
Filmul „Ultimul Vermeer“/„The Last Vermeer“ (2019) este difuzat duminică seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:15.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies