marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un film filipinez de 4 ore, alb-negru, a luat marele premiu la Festivalul de la Venetia. Povestea unei femei care vrea sa se razbune pentru ca a stat pe nedrept la inchisoare

Festivalul de film de la Venetia si-a desemnat castigatorii. Cel mai "batran" eveniment cinematografic din lume isi inchide portile pentru cea de-a 73-a editie.
Un film filipinez de 4 ore, alb-negru, a luat marele premiu la Festivalul de la Venetia. Povestea unei femei care vrea sa se razbune pentru ca a stat pe nedrept la inchisoare

Filmul filipinez "Femeia care pleaca" a primit marele trofeu. Restul palmaresului a omagiat indeosebi cinematografia americana, poate ca un preambul pentru Oscaruri.

Emma Stone este cea mai buna actrita, iar Oscar Martinez - castigatorul la interpretare masculina.

Lav Diaz, un cineast filipinez, a scris si a realizat un film in alb negru, cu o durata de 4 ore, potrivit Stirile Pro TV.  Productia prezinta povestea unei femei, condamnata la aproape 30 de ani inchisoare pentru crima, care este eliberata dupa ce vinovatul isi marturiseste fapta.


Ea incearca sa inteleaga ce s-a intamplat cu viata ei. Si isi imagineaza razbunarea impotriva celor care au tarat-o pe nedrept in spatele gratiilor.



Lav Diaz
: "Arata minunat... Este un premiu pentru tara mea, pentru poporul filipinez, pentru lupta noastra, pentru lupta omeniriii... Multumesc, multumesc, multumesc."



Designerul american devenit regizor, Tom Ford, a fost rasplatit cu Marele premiu al juriului pentru pelicula "Animale nocturne".

La zece zile dupa ce a starnit admiratia criticilor, cu rolul ei complet din musicalul "La la land", al regizorului american Damien Chazelle, Emma Stone a fost desemnata cea mai buna actrita.

Ea a transmis multumirile de la distanta: "Este o incredibila onoare, cu totul neasteptata pentru mine, mai de pret ca orice altceva."


Iar premiul Coupe Volpi pentru cel mai bun actor a ajuns la Oscar Martinez, pentru partitura lui din "Cetateanul ilustru", semnat de doi argentinieni.


Leul de Argint, care rasplateste cel mai bun regizor, a avut, anul acesta, doi laureati: mexicanul Amat Escalante, pentru "La region salvaje" (un film horror) si un cunoscut cineast rus, Andrei Konchalovski - cu o drama din timpul ultimului razboi mondial, "Paradise".


Cele mai importante premii ale Festivalului de Film de la Venetia 2016:


  • - Marele premiul al juriului: "Nocturnal Animals", regizor: Tom Ford
  • - Volpi Cup, cea mai buna actrita: Emma Stone, "La La Land"
  • - Volpi Cup, cel mai bun actor: Oscar Martinez, "El Ciudadano Ilustre"
  • - Cel mai bun scenariu: Noah Oppenheim, "Jackie"
  • - Premiul special al juriului: "The Bad Batch", regizor: Ana Lily Amirpour
  • - Premiul Marcello Mastroianni pentru cel mai bun tanar actor sau actrita: Paula Beer, "Frantz"



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies