marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Un film românesc a fost nominalizat la Oscar

Încă o reuşită pentru cinematografia autohtonă, care figurează cu un film pe lista nominalizărilor Academiei Americane.

Un film românesc a fost nominalizat la Oscar
 Avem cel puţin un motiv în plus să urmărim gala decernării premiilor Oscar din martie 2023! Un film românesc a reuşit performanţa de-a se înscrie pe lista nominalizărilor la categoria „Cel mai bun lungmetraj internaţional“ din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film. 
 
Este vorba despre pelicula „Imaculat“, a cărei regie este semnată de Monica Stan, cea care a şi scris scenariul inspirat din experienţa personală, şi George Chiper-Lillemark. Iar Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu sunt actorii din rolurile principale, care evoluează alături de Rareş Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaş, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă şi Cristina Buburuz. Filmul descrie drama unei tinere care trece prin calvarul dependenţei de droguri, între zidurile unei clinici de dezintoxicare.
 
Anunţul nominalizării a fost făcut de Centrul Naţional al Cinematografiei, pe lista căruia s-au înscris şase producţii româneşti în cursa pentru Oscar: „Metronom“, regizat de Alexandru Belc, „R.M.N.“, în regia lui Cristian Mungiu – ambele prezentate anul acesta şi la Festivalul de Film de la Cannes – , „Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie“, în regia lui Andrei Huţuleac, „Miracol“, regizat de Bogdan George Apetri, „Crai Nou“, regizat de Alina Grigore şi filmul câştigător al selecţiei, „Imaculat“.



De altfel, filmul regizat de Monica Stan a fost deja prezentat la Veneția și în cadrul festivalului  Les Films de Cannes à Bucarest, cu cronici foarte bune și premii pe măsură: pentru cel mai bun debut și, respectiv, premiul publicului.

 

Lista scurtă pentru nominalizări la Oscar 2023 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe data de 21 decembrie 2022. Cea de-a 95-a gală de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 12 martie 2023, la Los Angeles.

FOTO: pagina oficială


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies