marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Val Kilmer duce un război total împotriva gangsterilor

În anii ’70, un mafiot irlandez care nu a vrut să se vândă mafiei italiene în timp ce acestea își disputau teritoriul în Cleveland declanșează prăbușirea sindicatelor mafiote de pe tot cuprinsul SUA.

Val Kilmer duce un război total împotriva gangsterilor
Inspirat din cartea „To Kill the Irishman: The War that Crippled the Mafia” a autorului Rick Porrello, filmul „Împotriva gangsterilor”/„Kill the Irishman” (2011) prezintă ascensiunea și decăderea lui Danny Greene (Ray Stevenson), un lider de sindicat corupt al docherilor din port, care s-a transformat într-un bătăuș al Mafiei și și-a dobândit renumele de omul care nu poate fi ucis. 
 
El a scăpat nevătămat din nu mai puțin de opt tentative de asasinare, perfectate de către șeful Mafiei italiene din Cleveland - James "Jack" Licavoli (Tony Lo Bianco).
 
În vara anului 1976, în centrul orașului Cleveland au fost detonate 36 de bombe și a izbucnit un război pentru putere și teritoriu între Mafia italiană și irlandezul Danny Greene, care s-a aliat cu mafiotul John Nardi (Vincent D'Onofrio) împotriva cămătarului și patronului de club de noapte Shondor Birns (Christopher Walken).



 

 
Împrietenindu-se cu polițistul Joe Manditski (Val Kilmer) și refuzând categoric să mai execute ordinele primite de la liderul mafiot pentru care lucra, irlandezul invincibil Danny Greene a devenit o legendă în lumea crimei organizate din statul Ohio, iar acțiunile lui au avut în cele din urmă drept consecință prăbușirea sindicatelor mafiote de pe tot cuprinsul SUA.

 

 
Filmul „Împotriva gangsterilor”/„Kill the Irishman” (2011) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 22:45.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies