marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cannes 2024 - Meryl Streep, diva absolută din deschiderea Festivalului de Film

Reputata actriță a fost premiată cu un trofeu Palme d’Or onorific.

Cannes 2024 - Meryl Streep, diva absolută din deschiderea Festivalului de Film
Actriţa americană Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood care a jucat cele mai iconice figuri feminine, a primit marţi seară, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, un trofeu Palme d'Or onorific, care imortalizează „locul ei de neşters în istoria cinematografiei”, informează AFP.
 
„Ai schimbat felul nostru de a vedea femeile în lumea cinematografiei (....), ne-ai oferit o nouă imagine despre noi înşine”, a declarat actriţa franceză Juliette Binoche, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile înainte de a-i înmâna lui Meryl Streep trofeul onorific.
 
„Sunt atât de fericită că nu v-aţi plictisit de mine”, a spus vedeta americană, vizibil emoţionată, care a purtat o rochie drapată, de culoarea fildeşului.  

 
În discursul său, Streep a mulțumit Cannes-ului pentru că a primit-o din nou după 35 de ani, ultima sa apariție fiind pentru „Îngeri răi” din 1989, când „eram deja mamă a trei copii, urma să împlinesc 40 de ani şi credeam că acolo s-a terminat cariera mea. Aceasta nu era o aşteptare nerealistă pentru actriţele de atunci. Şi singurul motiv pentru care sunt aici în această seară şi pentru care am continuat este datorită artiştilor foarte talentaţi cu care am lucrat, inclusiv doamnei preşedintă“, a spus ea, arătând-o pe preşedinta juriului Greta Gerwig, care a regizat-o în 2019 în „Little Women”.
 
Ea a mai spus că vizionarea clipurilor retrospective ale carierei sale în cadrul ceremoniei a fost „ca și cum m-aș uita pe fereastra unui tren de mare viteză, privindu-mi tinerețea zburând spre vârsta mijlocie, chiar în locul în care mă aflu pe această scenă în această seară. Atât de multe fețe și atât de multe locuri pe care mi le amintesc”. 

 
Acest trofeu Palme d'Or onorific recompensează o carieră începută în 1977, al cărei rol din „Kramer contra Kramer” (1979) i-a adus primul ei premiu Oscar. Până acum, la vârsta de 74 de ani, „diva absolută” Meryl Streep a reușit performanța de-a aduna cele mai multe nominalizări la Oscar, în număr de 21, dintre care trei trofee și cam toate premiile posibile din industria cinematografică.


 

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies