marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO / 12 milioane pentru un spot de doua minute. Vezi cele mai scumpe reclame din lume

Nu este o coincidenta ca numai o reclama din cele de mai jos a fost lansata dupa criza financiara. 93% din companii au taiat in 2009 bugetul alocat departamentului de marketing si promovare. Insa, inainte de criza companii ca Chanel plateau 33 de milioane de dolari pentru o reclama de 2 minute.

VIDEO / 12 milioane pentru un spot de doua minute. Vezi cele mai scumpe reclame din lume

In 2004, Nicole Kidman a aparut in reclama pentru compania Chanel, regizata de Baz Luhrmann.

Alte companii care nu s-au uitat la sumele fabuloase:
Guiness cu 16 milioane pentru a crea un efect domino intr-un orasel din Argentina

O companie britanica de asigurari a platit 13 milioane de dolari pentru a avea celebritati precum Bruce Willis sau Ringo Starr.

Acum relaxati-va si urmariti cele mai scumpe spoturi publicitare din istorie:

CARLTON DRAUGHT: 1.5 milioane (2005)

Amuzanta si epica, reclama transmite spectatorilor ca e un proiect mare si scump asa ca ar fi bine sa vanda niste bere.

FERRARI/SHELL: 4.5 milioane (2007)

Pentru celebrarea aniversarii de 60 de ani, reclama prezinta un Ferrari vintage care isi desfasoara cursa pe langa obiective importante de pe Glob, cum ar fi Colosseum-ul sau Times Square-ul, pe fundalul unui motor viguros. La final masina este alimentata la benzinaria Shell, pentru a incepe un alt inconjur al lumii.

HONDA: 6.2 miloane (2003)

Nimic din reclama de mai sus n-a fost generat pe calculator. Acesta e motivul pentru care a costat atat de mult. A fost nevoie de 606 duble pentru fiecare obiect ce apare de la inceput pana la final. In reclama exista 2 masini Honda Accord si a fost filmat in doua parti deoarece nu exista un studio atat de mare pentru intreaga secventa.

Tag line-ul campaniei: Nu e dragut cand lucrurile pur si simplu functioneaza?


PEPSI: 8.1 milioane (2002)

Prima difuzare a avut loc in timpul Super Bowl-ului din 2002 si o prezinta pe Britney Spears ca imaginea bauturii. Pop-starul isi schimba costumatiile si canta ce avea sa fie sloganul urmatorilor ani: pentru cei care gandesc tanar.

CHRYSLER: 12 milioane (2011)

Eminem este figura celebra din reclama prezentata la Super Bowl-ul din 2011. Compania juxtapune imagini din Detroit, unde se afla sediul central al producatorului de masini, cu interiorul luxos al Chrysler 200. Starul rap conduce prin oras pe melodia Lose Yoursef si ajunge la Fox Theatre. Se incheie cu sloganul: importat din Detroit.

 


Sursa: businessinsider.com/


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies