marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO Povesti incredibile: destinele impresionante ale traficantilor de droguri din filme!

In viata reala dependenta de prafuri este atat de frecventa incat nu mai socheaza pe nimeni, in cele din urma scapa cine poate... Iata destinele unor personaje care au ales drogurile!

CLICK AICI PENTRU A DEVENI FAN PROCINEMA PE FACEBOOK!

VIDEO Povesti incredibile: destinele impresionante ale traficantilor de droguri din filme!

10. “Blow” (2001)
Regie: Ted Demme
Cu: Johnny Depp, Penelope Cruz

George Jung este omul care a pus bazele pietei de cocaina in America anilor ’70. Nu are limita in a-si atinge telurile si reprezinta idealul aspirational al fiecarui dealer de droguri.

A inceput “cariera” vanzand iarba in California de Sud si dupa experienta inchisorii a inceput sa calce pe treptele ierarhice intr-o noua afacere. Johnny Depp a declarat ca a fost destul de afectat dupa ce a jucat rolul acesta si trebuie remarcat faptul ca a interpretat fara repros.

9. “Goodfellas” (1990)
Regie: Martin Scorsese
Cu:  Robert De Niro, Ray Liotta

Henry Hill si prietenii urca in ierarhia mafiota. Poate daca ar fi ramas la traficul de arme viata lui ar fi fost alta, dar incantat de lumea prafurilor se apuca sa faca trafic de droguri. Isi imparte viata intre casa si amanta, droguri si afaceri ilegale pana ce ajunge in mainile agentilor federali.

8. “True Romance” (1993)
Regie: Tony Scott
Cu: Christian Slater, Patricia Arquette

Clarence se insoara din dragoste cu prostituata  Alabama. Ea fura cocaina de la pestele ei si incearca s-o vanda la Hollywood, in timp ce proprietarii de drept cauta s-o recupereze.

Scenariul apartine lui Tarantino, deci va puteti imagina cam in ce cheie se va desfasura filmul. Clarence este foarte capabil si scapa din mai multe schimburi de focuri, bucurandu-se de un final fericit si… luxos.


7. “Drugstore Cowboy” (1989)
Regie: Gus Van Sant
Cu: Matt Dillon, Kelly Lynch

O poveste realista a unei familii pe drumuri care se confrunta cu dependenta, ce-i arunca direct in bratele infractiunilor. La inceputul anilor ’70 Bob incearca sa renunte la viciul sau, dar realizeaza ca acest lucru nu este absolut deloc usor. Rolul acesta l-a impus pe Dillon in cariera sa.



6. “The Man with the Golden Arm” (1955)

Regie: Otto Preminger
Cu: Frank Sinatra, Kim Novak

Dupa ce iese din inchisoare un dependent de heroina incearca sa infrunte tentatiile de zi cu zi in timp ce o nevasta invalida si un trecut intr-ale jocurilor de noroc il trag inapoi. Rolul i-a fost propus lui Brando care l-a refuzat, astfel  Sinatra reuseste sa interpreteze un personaj cu care nu este familiarizat, el reusind sa-si castige faima si statutul de actor de succes.

5.  “Pulp Fiction” (1994)
Regie: Quentin Tarantino
Cu: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thruman

Vietile a doi mafioti, sotia unui gangster si o pereche de banditi se impletesc in patru povesti violente despre ispasire. Filmul este pe alocuri o comedie spumoasa, o drama a oamenilor picati in vertijul viciilor, un thriller (doar e Tarantino), o experienta prezentata altfel decat naratiunea clasica ce te va tine focusat pana la final.

4. “Requiem For a Dream”(2000)
Regie: Darren Aronofsky
Cu: Ellen Burstyn, Jared Leto si Jennifer Connelly

Vietile a patru dependenti se duc de rapa atunci cand viciile devin puternice. Este poate unul dintre cele mai puternice, controversate si citate filme cu o astfel de tematica din anii 2000 si pana astazi.

Aronofsky nu se sfieste sa arate imagini socante care-ti provoaca greata, intrand aproape la nivel visceral in sufletele si trupurile celor patru protagonist. Un film c-o muzica ce va va bantui timpanele (acelasi Clint Mansel) si despre care probabil veti tot povesti.

3. “Spun” (2002)
Regie: Jonas Åkerlund
Cu: Mickey Rourke, Brittany Murphy

Un alt film puternic si deloc subtil este “Spun” cu regretata Murphy ce spune povestea unor oameni care traiesc intr-o alta dimensiune. Actiunea se desfasoara pe durata a trei zile in care aproape traiti paranoia, dementa, nevoia si nebunia celor care fac parte din acest univers.

2. “Trainspotting”(1996)
Regie: Danny Boyle
Cu: Ewan McGregor, Ewen Bremner

Ciudat cum Boyle a trecut de la un film ca “Trainspotting” la “Slumdog Millionaire”, dar cinemaul este relativ asa ca nu trebuie judecat. Filmul este poate printre cele mai optimiste si comice imagini ale acestei lumi de traficanti si dependenti, dar fara a sustine cauza. Spune povestea unor prieteni scotieni  care se confrunta cu dependenta de heroina.

Trainspotting inseamna un hobby ciudat al unor tipi care stau pe peronul garii si noteaza sosirea si plecarea trenurilor si apoi compara notitele. In argoul drogatilor acestea reprezinta intepaturile de pe bratele lor la fel cum sunt garile de-a lungul cailor ferate.

1. “Scarface”(1983)
Regie: Brian De Palma
Cu: Al Pacino, Michelle Pfeiffer

Un imigrant cubanez preia un imperiu al drogurilor care cedeaza in fata tentatiei. In 1980 in Miami Tony Montana, Scarface pentru dusmani, era un gangster extraordinar cu o iubita irezistibila interpretata de Michel Pfeiffer, costume care mai de care mai scumpe si munti de cocaina in jur intr-o vila somptuoasa.
Lumea a fost la picioarele lui, dar asta nu i-a ajuns. Finalul este memorabil.

Bonus:
“Candy” (2006)
Regie: Neil Armfield
Cu: Heath Ledger, Abbie Cornish

El, regretatul Heath Ledger, este un poet tanar dependent de heroina. Ea este o studenta la arte care-l va seduce si care va pica in patima dependentei.Relatia dintre cei doi, pe cat de pasionala pe atat de nociva, se scalda in secvente de romantism presarate cu scene violente. Autodistrugerea nu face decat sa rupa vraja si cei doi ajung doi straini.

Foto
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies