marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO Cele mai TARI CRIME din istoria cinematografiei!

Daca ar fi sa faci un top 10 secvente memorabile "criminale" din filme cum ar arata? Care te-a emotionat cel mai mult si pe care ai revazut-o de mii de ori fara sa te plictiseasca? Uite ce propunere iti facem noi!

VIDEO Cele mai TARI CRIME din istoria cinematografiei!

10. Hitler in “Inglorious Basterds” (2009)
Daca nu ar fi fost Tarantino la carma filmului poate moartea dictatorului nu ar fi fost asa remarcabila.

Fata lui este pur si simplu dezmembrata de multe gloante transformandu-l intr-o bucata de carne. Ce-i drept, incantarea maniaca a lui Tarantino se simte pe tot parcursul filmului.



9. Tommy DeVito in “Goodfellas” (1990)

Pentru un tip cu o gura asa murdara si cu un palmares criminal ca Tommy (Joe Pesci) e de mirare ca n-a anticipat moartea, dar cu siguranta surprinderea de pe chipul sau e autentica. In filmul lui Scorsese nimeni nu moare mai bine decat Tommy. Moare conform graficului, actorul fiind mereu implicat in decese amuzante si puse in scena inteligent.

8. Brick Top in “Snatch” (2000)
Filmul cu gangsteri excentrici in regia lui Guy Ritchie este plin de personaje memorabile. Unul dintre ele este Brick Top care conduce orasul aplicand tratamente oribile celor care nu se supun. Domnul Top este ucis prin impuscare de o banda de tigani, fratii lui Mickey O’Neil, un boxer tare viclean.

7. Nicky si Dominick Santoro in “Casino” (1995)
In filmului lui Scorsese acelasi Joe Pesci nu este pur si simplu doborat cu o bata de baseball, ci e batut cu bestialitate pana nu se mai intelege nimic. Scena este lunga si violenta: membrii echipei lui Nicky au incheiat un deal cu seful mafiei in schimbul indulgentei. Il bat pe fratele sau si apoi pe el. Ii arunca intr-o groapa pregatita pentru ei si toarna pamant peste, desi sunt inca in viata.



6. Colonelul Walter E. Kurtz in “Apocalypse Now” (1979)

In celebra pelicula a lui Francis Ford Coppola Kurtz are parte de o moarte destul de violenta fiind ucis cu o maceta. Filmul se invarte in jurul calatoriei lui Willard (Martin Sheen care face un rol absolut) pentru a-l gasit pe nebunul Kurtz, care s-a autoproclamat un fel de zeu al razboiului.


5. O intreaga petrecere de nunta in “Kill Bill Vol. 2” (2004)
Ambele volume “Kill Bill” sunt pline de sange si violenta, dar este Tarantino asa ca nu ar trebui sa mire pe nimeni. Repetitia pentru nunta este intrerupta de echipa lui Bill si bucati din masacru sunt exprimate printr-un flash back, probabil Tarantino a vrut sa fie elegant si sa nu lase toata secventa. Intelept.



4. Harvey Milk in “Milk” (2008)

Politicianul si activistul gay Harvey Milk (Sean Penn) este un tip extrem de optimist in ciuda opresiunii din perioada aceea. Un om bun care vrea o schimbare pozitiva face ca asasinarea lui sa fie destul de emotionanata. Este impuscat de un politist care crede ca Milk l-a tradat: impuscat in mana, piept si apoi executandu-l cu un glont in ceafa.

Assassin3 from Movie Head on Vimeo.



3. Malcolm X in “Malcolm X” (1992)

S-ar putea ca unii cinefili sa contrazica topul si sa sustina ca din filmele lui Spike Lee, “Do The Right Thing” este mai puternic. Ei bine, onoarea merge totusi secventei speech-ului unde personajul este impuscat cauzand o reactie de isterie in masa, cu oameni care se calca in picioare in incercarea de a parasi in viata sala.



2. Emilio Barzini, Philip Tattaglia si Moe Green in “The Godfather” (1972)

Ca Godfather este o capodopera asta se stie deja, insa fiecare film are un punct culminant demn de reamintit. In prima parte ce apartine lui Coppola scena botezului este juxtapusa genial cu scena masacrului pe trepte. Moartea vine pe o muzica ce se intensifica si cine si-ar fi imaginat ca o asemenea crima multipla poate oferi un catarsis religios?

 

The Godfather: Baptism Scene
Tags: The Godfather: Baptism Scene


1. Tony Montana in “Scarface” (1983)
Al Pacino este ucis prin impuscare pentru ca nu a respectat un ordin al domnului Sosa. Tony cade intr-o fantana impodobita cu un semn  pe care scrie “Lumea e a ta”, dar nu inainte de a casapi cativa membri pe care sa-i ia cu el in iad. Desigur ca e plin de cocain si tocmai de aia se crede invincibil.

 “Scarface” este unul dintre filmele de referinta din istoria filmului si asta este o scena care va ramane in istorie.


Sursa: complex.com/
Foto: popartuk.com/


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies