marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Viggo Mortensen, actorul care a creat personajul nemuritor Aragorn, critica trilogia Lord of the Rings: "Peter Jackson a sacrificat subtilitatea pentru efectele speciale"

Pentru majoritatea fanilor, Viggo Mortensen va fi mereu Aragorn din Lord of The Rings. Insa, intr-un interviu recent, actorul a criticar viziunea lui Peter Jackson din ultimele doua filme ale trilogiei, dar si seria The Hobbit. De altfel, Viggo a fost printre primele staruri care a anuntat ca nu va accepta sa revina in The Hobbit.

Viggo Mortensen, actorul care a creat personajul nemuritor Aragorn, critica trilogia Lord of the Rings: Peter Jackson a sacrificat subtilitatea pentru efectele speciale

 

Intr-un interviu amplu oferit publicatiei The Telegraph, Viggo Mortensen a vorbit despre cariera sa, dar si despre cele doua trilogii realizate de Peter Jackson, Lord of The Rings si The Hobbit. Desi a creat unul dintre cele mai iubite personaje din seria Stapanul Inelelor, Aragorn, actorul s-a plans de modul in care Peter Jackson a sacrificat subtilitatea pentru efecte CGI. Jackson a fost criticat de fani pentru trilogia The Hobbit, acestia acuzandu-l ca a abuzat de efectele speciale. Insa Mortensen considera ca Jackson a facut acest lucru inca de la ultimele doua filme din Stapanul Inelelor. In viziunea actorului de 55 de ani, cel mai bun film ramane primul, The Fellowship of The Ring.

 

 

 

"Primul scenariu a fost mult mai bine organizat. Sigur, era haos si filmam ca nebunii, dar era altceva. Peter era de la inceput un fan inrait al tehnologiei, dar cand evolutia a explodat si au aparut aceste noi mijloace, Peter nu s-a mai uitat inapoi. Sigur, si in Fellowship exista Mordor, erau efecte digitale, dar acel film are ceva specia: existau dialoguri intre actori, interactionau mai mult si aduceau emotie, plus ca exista si decoruri reale, ce te faceau sa simti ca joci cu adevarat. Era mai sumbru. De la al doilea film, lucrurile au inceput sa scartaie, nu prea mai erau pe gustul meu, iar la al treilea film, deja numarul de efecte speciale era prea mare. Au fost grandioase si spectaculoase aceste filme, dar ceea ce era subtil si interesant in primul film, a disparut complet in film. Peter Jackson a sacrificat subtilitatea si simbolurile pentru efectele speciale. Nu mai zic de filmele The Hobbit, care sunt incarcate cu CGI de 10 ori mai mult", a spus Viggo Mortensen.

 

Actorul de 55 de ani a mai spus ca initial, trilogia Lord of The Rings a fost filmata cap coada, dar ultimele doua filme au fost refilmate, dupa ce s-a lansat Fellowship of The Ring.  "Cei care declara ca aceasta serie era menita succesului, nu prea au habar despre ce vorbesc. Nu au avut nici cea mai mica idee despre cat de mult va avea succes decat dupa ce au aratat 20 de minute la Cannes, in 2001. Chiar erau ingrijorati si Peter cheltuise foarte mult. Pana in decembrie 2000, filmase toate cele 3 filme, dar ultimele doua erau ca si neterminate, un dezastru. Asa ca Peter s-a intors in camera de montaj si a reluat sute de cadre, scene, an, dupa an. Dar daca primul nu ar fi avut succes, Peter nu ar fi primit bani in plus sa faca toate acele scene extra. Daca nu avea succes, urmatoarele doua filme ar fi iesit pe video."

 

 

 

Viggo Mortense este prezent in aceasta perioada la Festivalul de Film de la Cannes, acolo unde isi va lansa un nou film, Jauja, despre calatoria unui tata alaturi de fiica sa din Danemarca catre un desert necunoscut, dintr-un taram mitic si departe de civilizatia noastra. Actorul de 55 de ani arata complet schimbat fata de imaginea sa din Lord of The Rings, cand era considerat unul dintre cei mai sexy actori. Cei 13 ani care au trecut de atunci si-au lasat vizibil amprenta pe star, care arata complet schimbat acum.

 

 

 


Lord of the Rings a spart toate recordurile, fiind trilogia cu cele mai multe premii Oscar castigate vreodata. Din 30 de nominalizari, cele trei filme au strans un total de 17 premii castigate, record all time pentru o trilogie.

The Fellowship of the Ring a avut 13 nominalizari si a castigat 4 premii Oscar, The Two Towers a avut 6 nominalizari si a castigat 2, iar al treilea film, considerat si cel mai bun din toata seria,  a avut 11 nominalizari si tot atatea premii castigate, inclusiv pentru cel mai bun film al anului. A intrat pe lista filmelor cu cele mai multe nominalizari la Oscar si cele mai multe premii castigate, dupa Titanic si Ben Hur, insa spre deosebire de celelalte, The Return of The King a castigat la toate categoriile la care a primit nominalizari.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies