marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Iti este frica de spitale? Acum sigur o sa iti fie: ai cel putin 10 motive

Tot ce tine de oamenii in halate albe, injectii, anestezii, mese de operatie, ace si miros de spirt reuseste sa ingrozeasca oamenii. Tocmai de aceea este un teren bun de folosit in filmele de groaza.

Iti este frica de spitale? Acum sigur o sa iti fie: ai cel putin 10 motive

10. “Saw VI”
Dupa cate s-ar parea, seria “Saw” nu intentioneaza sa se opreasca. Filmul cu numarul sase intra in sfera medicala - pana la urma exista o limita, si atunci cand vine vorba de concepte infioratoare de a ucide. O tortura sexuala in cea mai pura forma, chiar daca Jigsaw a murit si a lasat munca pe umerii urmasei. De data aceasta, tinta este un barbat din zona asigurarilor medicale, pedepsit pentru refuzurile sale. Din pacate, premisele filmului nu-s prea multe: in afara de imaginile socante cu morti brutale, o ora si jumatate de torturi si tipete… asta nu duce nicaieri.

9. “Pathology”
Exista o societate infiintata de copiii bogati, care ucid de placere. Membrii sunt viitori doctori, care participa la un concurs de genul, "crima perfecta". Un tanar descopera ce se intampla si incearca sa-i demaste. O mixtura de groaza formata din: oase, cranii si anatomie, cu o poveste cliseu care te infioara, totusi.


8. “The Human Centipede”
Un om de stiinte nebun rapeste si mutileaza trei turisti. El vrea sa-i reasambleze in noul sau animal de companie: un om-miriapod creat prin coaserea unei guri de anusul celuilalt. Oamenii sunt legati unul de celalalt de catre chirurgul nemilos. Scene de groaza, morti brutale, imagini terifiante. Data viitoare cand va intalniti cu un chirurg o sa va treaca fiori pe sira spinarii.



7. “Re-Animator”

Filmul este o comedie de groaza, o imagine modernizata a mitului doctorului Frankenstein, o ciudatenia amoroasa intre un student la medicina si iubita sa. Cei doi experimenteaza insufletirea tesutului mort, cand un student nou si ciudat isi face aparitia in campus.

6. “Visiting Hours”

Michael Ironside interpreteaza rolul unui criminal nebun, care uraste femeile. Una dintre victime este jurnalista Deborah pe care o rapeste si o violeaza brutal. Cand afla ca nu a murit, acesta se strecoara in spital sa-si termine treaba. Filmul este slab, cu foarte putina groaza autentica, ba chair plictisitor pe alocuri. Insa scena din spital este una memorabila.

5. “Flatliners”
O gasca de studenti experimenteaza moartea clinica pentru a afla daca exista viata de dincolo. Experimentul da gres si fiecare student mort si inviat este bantuit de halucinatiile trecutului, de marile frici, pacate, regrete. Modul de a te speria e clasic, fara groaza adevarata sau sange din belsug. Totul se petrece in mintea personajelor si uneori asta poate fi mai infricosator decat 3 litri de sange care tasnesc dintr-un viitor cadavru.


4. “The Dentist”

Rugati-va ca dentistul dumneavoastra sa nu pateasca precum cel din film: sa fie inselat de nevasta si sa-si piarda mintile, intr-atat incat aplica un tratament chinuitor pacientilor. Imaginile-s terifiante, sunetele scoase de dintii care se sparg sunt atat de reale, incat reprogramezi vizita la medic. Filmul este cosmarul fiecarui pacient: schingiuire, durere, taierea limbii, scoaterea dintilor sanatosi…

3. “Repo! The Genetic Opera”
Plotul filmului este unul interesant: o companie lanseaza o finantare de organe, similara in realitate cu un imprumut la banca. Plata, totusi, este una mortala. Filmul este greu de urmarit, depinde de gusturile in materie de horror-uri. Este monstruos, reuseste sa foloseasca 73 de cantece in 97 de minute, sangeros, violent si nebun!



2. “Hellbound: Hellraiser II”

Kirsty este adusa intr-un azil dupa moartea familiei sale. Acolo este mai degraba iadul pe pamant, unde toata lumea este torturata de armata de “cenobiti” a psihopatei Julia. Este o nebunie curata, infricosatoare pe care ar fi mai bine s-o urmariti cu lumina aprinsa.

1. “Dead Ringers”

David Cronenberg semneaza regia filmului care-l are ca personaj principal pe Jeremy Irons. Medicii ginecologi gemeni se bucura de acest avantaj, oamenii fiind incapabili sa-i diferentieze. Totul e roz pana apare o femeie. Nebunia se dezlantuie: unelte metalice de tortura special create pentru "femeile mutante", halatele rosii sau metodele neconventionale de schingiurie, doar cateva elemente care te vor face sa tipi de frica.


Sursa: popcrunch.com


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies