marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(NU) SFIDEAZA MOARTEA! 10 filme in care personajele mor in accidente de masina  

Accidentele, exploziile sau oprirea masinii pe marginea unei stanci sunt elemente de suspans, care tin spectatorul lipit de scaun. Moartea in urma unui accident de masina s-a dovedit a  fi una dintre cele mai populare metode pe care regizorii o aleg pentru un impact dramatic puternic.

(NU) SFIDEAZA MOARTEA! 10 filme in care personajele mor in accidente de masina

10. Thelma & Louise (1991)

Pelicula lui Ridley Scott a facut valuri la timpul ei. Un road movie despre rebeliune si prietenia dintre doua femei, care pleaca la drum, departe de vietile sufocante, si care traiesc o calatorie a libertatii. In urma unor incidente, cele doua femei sunt urmarite de politie. Scena memorabila se desfasoara pe Marele Canion, unde fetele fac un salt mortal cu masina pentru a scapa de politie.

9. Death Proof (2007)

Quentin Tarantino spune povestea unui cascador psihopat, care urmareste femei si le ucide lovindu-le cu masina sa blindata. Tarantino nu se jeneaza sa arate un accident de masina ca-n realitate, ba chiar cu cadre sangeroase si dure la relanti, bucati de corp care sar si planuri apropiate ale femeilor, in timpul accidentului.


8. Final Destination 2 (2003)

Premisa de la care pleaca regizorul David R. Ellis in filmul sau este ca moartea nu poate fi inselata. Ei bine, horror-ul si-a atins scopul si accidentul de pe autostrada, soldat cu multe victime, socheaza si ingrozeste. Scena in care un motociclist, o masina de gunoi si alte cateva autovehicule sunt sterse de pe asfalt este considerata una dintre cele mai bune scene cu accidente de masina.

7. Mad Max (1979)

Intr-un tinut din viitor, creat de George Miller, Mel Gibson este Mad Max – un politist condamnat pentru moartea familiei sale, care cauta razbunarea. Filmul este extrem de dur, cu lupte intre bande, crime, dar si urmariri dementiale. Accidentele din film sunt si ele spectaculoase.

6. RoboCop (1987)

Povestea politistului transformat in cyborg este mega cunoscuta. Cand RoboCop se intalneste cu cei care l-au ucis, acestia incearca sa-l calce cu masina, dar, in schimb, se izbesc intr-un container cu deseuri toxice. Imaginile-s destul de dure, ecranul este spalat cu sange si personajele-s apocaliptice.

5. Vanilla Sky (2001)

Thrillerul SF (remake dupa "Abre los Ojos" al lui Alejandro Amenabar) ii aduce in acelasi film pe Tom Cruise, Penelope Cruz si Cameron Diaz. Intr-una din secvente, fosta iubita conduce haotic si cu viteza masina cu care se arunca de pe un pod pentru o sinucidere in doi. Ea moare, iar el supravietuieste, desfigurat pe viata.

4. The Italian Job (1969)

Filmul lui Peter Collinson este o nebunie pe autostrada unde Michael Caine si Noel Coward trebuie sa subtilizeze aur in valoare de 4 milioande de dolari de sub nasul mafiei din Italia. Cei doi planuiesc un ambuteiaj. Planul functioneaza pana cand soferul pierde controlul masinii si echipa se gaseste pe marginea unei stanci. Chiar daca finalul este deschis, destinul hotilor nu pare a fi unul optimist.


3. Meet Joe Black (1998)

Drama romantica a lui Martin Brest sustine ca Moartea traieste fizic printre cei vii. In primele secvente ale filmului, personajul feminin intalneste un tanar cu care are o legatura puternica. Urmeaza una dintre cele mai de impact scene din cinematografie: tanarul este calcat de doua masini. Modul in care este izbit trupul este atat amuzant, dar si socant. Cadavrul este ales de Moarte pentru a-i fi trup pe Pamant.


2. Bonnie and Clyde (1957)

In una dintre cele mai sangeroase scene din istoria cinematografica, in regia lui Arthur Penn, cei doi sunt tradati si se intalnesc cu politia pe drum. Masina lor este ciuruita.

1. Kick-Ass (2010)

Povestea cu super eroi a lui Matthew Vaughn ce-l are ca protagonist pe Nicolas Cage cuprinde o scena memorabila: dupa ce este interogat, un amic al lui Frank D’Amico (raufacatorul) este presat intr-o masina, sangele sau tasnind peste, iar la final masina explodeaza.

Sursa: toptenz.net


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies