marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

VIDEO Afla care sunt cele mai bune 5 filme cu vampiri. "Blood: The Last Vampire" este cel mai slab? 

De la fenomenul literar “Twilight”, la salile pline de cinema, la serialele Tv, vampirii nu au fost nicicand mai indragiti de public. Dar pasiunea pentru Dracula este veche, inca de cand Max Schreck i-a dat viata lui Nosferatu, in 1922.

VIDEO Afla care sunt cele mai bune 5 filme cu vampiri. Blood: The Last Vampire este cel mai slab?

Cinci cele mai bune filme cu vampiri din istorie

Dracula: Pages from a Virgin’s Diary” (2003)

Omagiul adus erei filmelor mute apartine lui Guy Maddin cu pelicula “Dracula: Pages from a Virgin’s Diary”. Un spectacol de balet dupa nuvela gotica “Dracula”, ce apartile lui Bram Stoker si care aminteste de expresionismul din filmele fara sonor la inceputul secolului XX.

Let the Right One In” (2008)

Este povestea unui pusti de 12 ani care se imprieteneste cu noua vecina misterioasa. Punctul culminant al filmului regizat de Tomas Alfredson este pe cat de frumos, pe atat de terifiant, pentru ca da!, fetita este vampir. Matt Reeves (“Cloverfield”) intentioneaza sa realizeze un remake american, dar mai putin curajos ca abordare a temelor, precum pedofilia sau homosexualitatea.

Fright Night” (1985)

In regia lui Tom Holland, filmul este un horror cu adolescenti. Atunci cand Charley afla ca vecinul sau este vampir si nimeni nu-l crede, se decide sa ceara ajutorul unui fost actor de filme de groaza. Filmul a avut success instant. Colin Farrel joaca rolul vampirului in remake-ul din 2011.

Thirst” (2009)

Sud coreeanul Chan-wook Park propune o noua abordare a filmelor cu si despre vampiri cu pelicula sa, “Thirst”. Un preot bolnav este insetat de sange. Odata cu setea pornesc si angoasele spirituale, dar si o poveste de dragoste erotica, ce-l duce la pierzanie. Regizorul s-a inspirat din nuvela supraeralista a lui Emile Zola “Thérèse Raquin”.

Shadow of the Vampire” (2000)

E. Elias Merhige si-a imaginat ca “Nosferatu” al lui Murnau era chiar un vampir. Asa a rezultat filmul “Shadow of the Vampire”, unde grotescul Willem Defoe impresioneaza cu rolul sau (nominalizat la Oscar). Filmul urmareste lupta regizorului Murnau (John Malkovich) de a termina filmul, in ciuda defectului personajului principal.


Cinci cele mai proaste filme din istorie

Transylmania (2009)

In 2009, apare  “Transylmania”, un film cu buget redus care spune povestea unui schimb cultural intre studenti. Americanii vin in Romania sa petreaca si aici dau nas in nas cu tot felul de vampiri si demoni. Filmul a avut una dintre cele mai proaste premiere din istorie.

BloodRayne” (2006)

BloodRayne”, din 2006, in regia lui Uwe Boll, n-a reusit sa convinga. Jumatate om, jumatate vampir, fiica unuia dintre cei mai puternici strigoi (Ben Kingsley) isi infrunta tatal atunci cand acesta vrea s-o transforme in vampir in buna regula.

Wes Craven Presents: Dracula 2000

Povestea lui Dracula a fost updatata pentru noul mileniu in filmul “Wes Craven Presents: Dracula 2000”. Niste hoti fura cosciugul de argint al contelui pe care-l elibereaza. Acesta se plimba prin lume pentru a-si gasi fiica.

Vampire in Brooklyn” (1995)

Eddie Murphy joaca rolul lui Maximillian, unicul supravietuitor al unei rase de vampiri in cautare de partenera. “Vampire in Brooklyn” nu a fost cea mai inspirata alegere a sa, filmul fiind considerat prost. Un mixt de groaza, comedie si romantism nu este o reteta de success.

Blood: The Last Vampire

Pe jumatate vampir, Saya, este trimsa in Japonia sa distruga un cuib al "suratilor". “Blood: The Last Vampire”,in regia lui Hiroyuki Kitakubo, a avut performante actoricesti de remarcat, dar actiunea filmului a fost criticata aspru.


Sursa: metacritic.com


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies