marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

10 scene de actiune care au definit vara lui 2013 in cinematografe

2013 a vazut un numbar considerabil de filme lansate, dintre care multe presarate cu actiune. Unele filme au dezamagit, in timp ce altele au fost pe masura asteptarilor, dar indiferent de receptia lor, majoritatea au avut scene memorabile. Cei de la What Culture au ales 10 din cele mai memorabile scene de actiune din filmele din aceasta vara.

10 scene de actiune care au definit vara lui 2013 in cinematografe


1. Apocalipsa - This Is The End


Considerat drept cel mai amuzant film al anului, "This Is The End" introduce o scena atat ridicola, cat si amuzanta. In oras pentru a cumpara tigari, Seth Rogen si Jay Baruchel sunt surprinsi de inceperea apocalipsei - o ruptura care culmineaza in strivirea brutala a unui vanzator. Cei doi revin la casa lui James Franco, unde lucrurile se inrautatesc, iar o lunga lista de actori sunt ucisi in catastrofa ce incepe (Rihanna, Kevin Hart, Jason Segel etc.).

 


2. Inmormantarea lui Yashida - The Wolverine


Odata cu aceasta scena apare si esenta de action movie a acestui film. Inmormantarea devine prilejul unui atac al mafiei Yakuza, care incearca sa o rapeasca pe nepoata lui Yashida, Mariko. Logan este surprins facandu-si loc printre gangsteri cu o brutalitate tipica Wolverine, inainte de a fi impuscat in piept, descoperind ca puterile sale regenerative au fost afectate de veninul lui Viper.Actiunea ii poarta mai departe pe Logan si Mariko intr-un tren, unde Logan ajunge pe acoperisul acestuia, luptandu-se cu mai multi membri Yakuza si in acelasi timp luptandu-se cu propria sa slabiciune.

 

3. Julian vs. Chang - Only God Forgives

Desi filmul nu a reusit sa impresioneze, iar criticii l-au gasit mai mult o dezamagire fata de promovarea sa, "Only God Forgives" a reusit insa sa aiba o scena memorabila, in care Julian (Ryan Gosling) se confrunta cu Chang. Desi Julian pierde categoric in fata lui Chang, ceea ce face scena atat de impresionanta este brutalitatea coregrafiei.

 

4. Lupta din Beehive - The World's End


Edgar Wright a dovedit de multe ori ca este un geniu in ceea ce priveste scene creative in toate filmele sale, iar "The World's End" nu dezamageste. Desi filmul are multe scene aparte, aceasta ii arata pe cei cinci protagonisti in barul The Beehive, unde se intalnesc cu fostul lor profesor (Pierce Brosnan), care ii implora sa se alature legiunii de roboti. Astfel se dezlantuie o lupta brutala in bar, cu ulei albastru zburand peste tot, iar Gary (Simon Pegg) incearca sa-si  termine berea in timp ce restul personajelor incearca sa distruga robotii.

 

 

5. Gipsy Danger vs. Kaiju - Pacific Rim

Finalul filmului, in care Stacker PEntecost (Idris Elba) si Chuck decid sa se sacrifice  pentru a elibera calea catre portal pentru Gipsy Danger, surprinde esenta actiunii impresionante din "Pacific Rim". Pilotii Raleigh si Mako se prind de Kaiju si incearca sa ajunga la portal si, ramanand fara oxigen, isi parasesc Jaeger-ul.


6. The Flip Car - Fast & Furious 6


Sunt suficiente scene impresionante in acest film, multumita efectelor speciale si a masinilor, asa ca e greu de ales doar una memorabila. In incercarea de a fugi, personajul negativ al lui Luke Evans evadeaza in masina prototip numita "the Flip Car", echipata cu o rampa speciala ce ii permite lui Shaw sa intre direct in alte vehicule si sa o foloseasca pentru a intoarce masinile precum jucarii. 


 

7. Evadarea lui Khan - Star Trek Into Darkness


Dramatismul scenei consta in coliziunea dintre Vengeance si San Francisco, urmata de lupta dintre Spock si Khan pe un vehicul zburator. Fanii au considerat-o cea mai tensionanta scena din film, suspansul fiind mentinut de tehnica vizuala si de actiunea haotica.

 

 

8. Distrugerea vilei - Iron Man 3


Desi per total, filmul nu a reusit sa atraga fanii in aceeasi masura in care au facut-o filmele precedente, aceasta scena a reusit sa uimeasca prin detaliile distrugerii vilei lui Stark din Malibu. Scena in sine reuseste sa surprinda esenta naturii lui Tony Stark - devenind arogant, il provoaca pe Mandarin, care la randul sau raspunde cu o brutalitate neasteptata.

 

9. Lupta din Metropolis - Man of Steel


Cu siguranta una din cele mai dramatice si impresionante scene din filmele acestui ani, lupta dintre Superman si Zod este o combinatie de slow motion, hiperactivitate, detalii vizuale extraordinare si efecte speciale memorabile care nu pot decat sa lase publicul uimit. Finalul luptei, in care Zod il forteaza pe Superman sa il ucida, starneste diferite emotii in public.

 

10. Drum fara sfarsit - Fast & Furious 6


O alta scena din "Fast & Furious 6" care a impresionat a fost cea in care Shaw si asociatii sai pleaca la bordul unui avion, in timp ce eroii filmului urmaresc avionul in masini, pe ceea ce pare a fi o pista fara sfarsit. In final, reusesc sa o salveze pe Mia, in timp ce mentin avionul la sol legandu-l de masini, iar Gisele se sacrifica pentru a-l salva pe Han. Scena culmineaza intr-un moment impresionant in care Dom iese cu masina prin fata avionului.

 



Modifică setările cookies