marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 motive pentru care toata lumea este obsedata de Breaking Bad, serialul care iti creeaza dependenta

Ultimul sezon al serialul Breaking Bad, care poate fi vizionat in Romania, in exclusivitate pe voyo.ro, se apropie de final.  Fanii asteapta cu sufletul la gura sa vada deznodamantul si ce se va intampla cu Walter, care a evoluat intr-o directie surprinzatoare fata de inceputul serialului.

12 motive pentru care toata lumea este obsedata de Breaking Bad, serialul care iti creeaza dependenta

 

PREMIERA si EXCLUSIV in Romania. Luni, 12 august, ora 20.00 - incepe la Voyo ultima serie din Breaking Bad. Vezi cel mai premiat serial la o zi dupa lansarea din Statele Unite!

 

 

Dupa o pauza de aproape un an, creatorul celei mai pure metamfetamine, Walter White ( Bryan Cranston) si partenerul sau Jesse Pinkman (Aaron Paul) revin pentru finalul dramatic al serialului.In tot acest timp, popularitatea showului a crescut considerabil, iar unii il considera printre cele mai bune seriale create vreodata.


Actorul american Seth Meyers, dar si miliardarul Warren Buffett s-au declarat fani ai serialului Breaking Bad, produs si difuzat in SUA de postul AMC, care si-a trecut in palmares alte show-uri apreciate ca Mad Men sau The Walking Dead. Fanii din intreaga lume au devenit obsedati de serial si aventurile celor doi protagonisti.

Cei de la Business Insider au ales 12 motive pentru care toata lumea este obsedata de Breaking Bad



1. Subiectul serialului pare ridicol, dar este genial

Imagineaza-ti-l pe profesorul tau de chimie din liceu. Acum, imagineza-ti aceeasi persoana -care, probabil, duce o viata normala- preparand metamfetamina pentru a castiga bani, dupa ce a fost diagnosticat cu un tip de cancer  care nu poate fi tratat.

 


Dupa ce implineste varsta de 50 de ani, Walter White (Bryan Cranston) se aliaza cu un fost elev de-al sau, Jesse Pinkman (Aaron Paul) , care era traficant de droguri, pentru a prepara si distribui metamfetamina ca sa asigure familiei lui un trai decent dupa ce el nu va mai fi.

 

 

 

2. Personajul principal se transforma treptat din protagonist in antagonist


Putine seriale au avut curajul sa isi transforme eroul intr-un personaj negativ, diabolic si opus total celui de la inceput. Insa, Breaking Bad asta ofera si o face cu genialitate. Afacerea cu droguri l-a transformat pe Walt  dintr-un profesor timid intr-un om prea increzator, rauvoitor, precum Heisenberg, care nu ar ezita sa omoare pe cineva in cazul in care ar fi nevoie. Dar, in ciudat schimbarii, fanii s-au atasat atat de mult de el incat il simpatizeaza mult mai mult decat pe alte personaje, cum ar fi sotia lui Skyler si cumnatul sau Hank Schrader, angajat al DEA (Drug Enforcement Administration) care continua sa incerce sa-l distruga. Daca personajul interpretat de Bryan Cranston ar fi fost introdus inca de la inceput  ca un personaj negativ, ar fi fost mult mai dificil pentru telespectatori sa inchida ochii la unele dintre faptele sale sau sa sustina multe dintre actiunile lui.

 

3. Relatia tumultuoasa dintre cele doua personaje ale serialului,  Walter (Bryan Cranston) si Jesse (Aaron Paul)

 

Walt si Jesse au o relatie mai ciudata, asa ca profesorul mai in varsta devine  din ce in ce mai agitat si frustrat din cauza tanarului neexperimentat  pe care l-a lasat corigent la chimie. Pe parcursul serialului, intre cei doi se dezvolta o relatie  de genul tata-fiu, Walt devenind mult mai apropiat de Jesse decat de fiul lui, Walt Jr. La randul lui, Jesse devenind  foarte protector cu profesorul sau cand altii atenteaza la viata lui. Cei doi actori par sa se fi inteles de minune la filmari, dovada fiind si modul in care apar de fiecare data in public: veseli si pusi pe glume.

 

 

4. Gincarlo Esposito, actorul care  fura intreaga atentie in scenele sale

 

Gincarlo Esposito joaca rolul unui distribuitor de droguri pentru un cartel de traficanti din Mexic care se da drept o persoana importanta a acestui oras si proprietarul unui lant de restaurante fast-food.  Anul trecut, Esposito a fost nominalizat la Primetime Emmy pentru cel mai bun actor intr-un serial de drama, dar a pierdut in fata colegului de scena, Aaron Paul. Fring a ajuns sa fie unul dintre cele mai bune personaje negative din toate timpurile, scriu cei de la Business Insider.

 

5. Serialul jongleaza perfect momentele de umor cu cele emotionante....

Pe parcursul sezonului 3, Jesse Pinkman devine popular datorita unei injuraturi pe care o foloseste des, si anume “bitch”. Fanii au fost atat de cuceriti, incat au creat tot felul de mash-up-uri care au cucerit internetul. Aaron Paul a spus in emisiune la Conan O'Brien ca atunci cand se intalneste cu fanii, acestia il roaga sa spuna replica.

 

 


 

6.... ca apoi momentele sa devina terifiante de-a dreptul

White si Fring au oferit unele dintre cele mai captivante momente, care i-au tinut pe telespectatori in suspans. Fanii nu pot uita monologul lui Walt atunci cand se acesta ii spune sotiei sale, Skyler, ca el e singurul om de care ar trebui sa se teama. ""I am not in danger, Skyler. I am the danger! A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks!".

 

7. Montajul superb al scenelor cu muzica de pe fundal

Pentru cele mai dramatice momente ale serialului, Vince Gilligan a ales o muzica impresionanta, care sa ofere si mai multa intensitate. Unul dintre acele momente ramane “Crystal Blue Persuasion” din sezonul 5 in care Walt pregateste metamfetamina  impreuna cu noul lui partener, Todd.


8. Serialul este plin de scene surprinzatoare

 

Majoritatea serialelor lasa momentele de suspans pentru final, insa in Breaking Bad, scenaristii nu s-au dat in laturi de la nimic si unele dintre personaje au murit chiar in mijlocul episodului, total neasteptat.

 

9. Exista aproape intotdeauna o rasplata la sfarsitul fiecarui episod


Breaking Bad a facut o traditie din finalurile absolut neasteptate. Spre deosebire de alte show-uri, care aleg aceste momente pentru finalurile de sezon, in Breaking Bad, cam toate episoadele se termina cu o rasturnare de situatie. De obicei, in ultimele 12-15 minute din fiecare episod, actiunea ia o alta intorsatura. Daca incepi sa urmaresti “Breaking Bad” devii dependent de serial la fel cat dependenti consumatorii de metamfetamina creata de profesorul Walt si asta inseamna ca ti-e foarte greu sa astepti pana la urmatorul episod.

 

 

10. Serialul te invata foarte usor si lucruri legate de stiinta


Nu multe show-uri reusesc sa fie si populare, si educative. Avand in vedere faptul ca personajul principal este un profesor de chimie calificat, el foloseste tehnici din stiinta de-a lungul serialului pentru a rezolva o multime de probleme, dar si pentru a face unele activitati ilegale, cum ar fi producerea metamfetaminei. Astfel, fanii au ajuns sa glumeasca pe internet si sa dezvolte tot felul de teorii stintiifice, declarand ca frumusetea show-ului este de fapt modul in care Walt il invata stiinta pe Jesse.



11. Atentia acordata detaliilor si evolutiei personajelor

Este stiut faptul ca in special la serielele de durata, scenaristilor le mai scapa diferite detalii despre personajele lor. Insa, Vince Gilligan a reusit cu succes sa revina asupra povestilor si detaliilor din sezoanele trecute si a acordat o atentie sporita acestui capitol.

 

 

 

12. Show-ul te obliga constant sa te gandesti la ceea ce va urma in acel episod, dar si directia in care evolueaza serialul


La fel ca in serialul “Lost” al lui J.J. Abrams, lui Gilligan ii place sa se joace cu mintile spectatorilor si include mereu flashbackuri cu momente esentiale sau scene care arata la inceputul episodului cum va evolua situatia. Astfel, publicul este nevoit constant sa se gandeasca in ce directie vor evolua lucrurile.
 

 

 

Sursa: Business Insider


Galerie foto


Modifică setările cookies