marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

12 Years a Slave, productia comparata cu capodopera Lista lui Schindler, a fost recompensata cu Globul de Aur pentru cel mai bun film de drama

12 Years a Slave a castigat un singur premiu, dar cel mai important: Globul de Aur pentru cel mai bun film de drama al anului. 

12 Years a Slave, productia comparata cu capodopera Lista lui Schindler, a fost recompensata cu Globul de Aur pentru cel mai bun film de drama

Povestea infioratoarea despre negrul transformat in sclav, Solom Northup, a impresionat cinefilii pana la lacrimi de la primele vizionari. Mai mult, este considerat candidatul principal in acest an la Oscar. 

 

Regizorul Steve McQueen a fost coplesit de emotii, dar bucuros ca filmul sau a atins inimile atator oameni. "Sunt putin socat, ce pot sa spun...Ii multumesc sotiei mele care a gasit aceasta carte. Ii multumesc lui Michael Fassbender, care este genial. Dar si lui Chiwetel, Sarah Paulson si Lupita Nyong'o. Imi cer scuze daca uit pe cineva, sunt emotionat. Dar mai ales, ii multumesc lui Brad Pitt, fara el nu am fi putut face acest film" a spus regizorul, care a ridicat alaturi de colegii sai trofeul pentru cel mai bun film al anului.

 

 

Inca de la lansarea de la Festivalul de Film de la Toronto, 12 Years a Slave, drama despre sclavie regizata de Steve McQueen, nu a incetat sa uimeasca si sa primeasca numeroase distincii. In plus, criticii si cinefilii au avut numai cuvinte de lauda, existand persoane care au comparat productia cu Schindler's List. 

 

12 Years A Slave a devenit cel mai important film al momentului. Putine productii au reusit sa zdruncine cinefilii intr-un mod atat de impresionant. Toti ziaristii au fost de parere ca este o productie realizata si interpretata superb, dar care socheaza prin brutalitate. Multi dintre ei au iesit plangand din sali si cativa au iesit in timpul vizionarii din cauza scenelor violente. 

 

 

Poate cea mai mai mare onoare a fost comparatia cu Lista lui Schindler, capodopera lui Spielberg despre Holocaust. Cele doua filme au fost comparate pentru ca reflecta intr-un mod impresionant si dur istoria, asa cum nu a mai fost niciodata expusa in cinematografie. 12 Years a Slave trateaza sclavia intr-un mod in care nici un alt film nu a mai facut-o inainte, brutal, impresionant si foarte serios, au fost de parere criticii straini.

 

 

12 Years a Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea.  Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX.

 

Filmul are o distributie impresionanta: Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Quvenzhane Wallis, Sarah Paulson, Paul Dano si este regizat de Steve McQueen, cunoscut pentru dramale Shame si Hunger, ambele cu Michael Fassbender in rol principal.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies