marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

13 lucruri inedite pe care trebuie sa le stii despre Guardians of The Galaxy: filmul provocare pentru make-up artisti. Cate zile a petrecut Dave Bautista pe scaunul de machiaj pentru rolul Drax The Destroyer

Pe 8 august, cinefilii asteapta nerabdatori sa vada cel mai mare film Marvel al anului, Guardians of The Galaxy/Gardienii Galaxiei. Regizat de James Gunn, filmul se anunta spectaculos si va deschide o noua etapa cinematografica pentru cei de la Marvel. Iata cateva lucuri inedite pe care trebuie sa le stiti inainte de a viziona filmul.

13 lucruri inedite pe care trebuie sa le stii despre Guardians of The Galaxy: filmul provocare pentru make-up artisti. Cate zile a petrecut Dave Bautista pe scaunul de machiaj pentru rolul Drax The Destroyer

Filmul Guardians of The Galaxy de la Marvel este distribuit de Forum Film Romania sii va avea premiera pe 8 august 2014, fiind proiectat in format 2D, 3D şi IMAX 3D.


   

1. „Gardienii Galaxiei” de la Marvel au aparut prima data in ianuarie 1969, in editia nr. 18 din seria de benzi desenate Marvel Super-Heroes, fiind creati de Arnold Drake si Gene Colan. Echipa moderna de Gardieni este cea de-a doua care apare sub acest nume. Prima data a aparut in „Gardienii Galaxiei”, Vol. 2, editia nr. 1 din mai 2008. Dan Abnett si Andy Lanning au creat noua echipa, in care Gardienii originali erau Star-Lord, Ratonul Rocket, Quasar, Adam Warlock, Gamora, Distrugatorul Drax si Groot.

   

2. Regizorul James Gunn a creat o atmosfera stimulanta, punand in timpul filmarilor melodiile de pe coloana sonora. Gunn l-a rugat pe Tyler Bates sa termine o parte dintre melodii inca de la inceput, iar ascultarea lor a determinat o stare de spirit placuta si reconfortanta, dand si tonul perfect pentru scenele respective. Alaturi de muzica de pe coloana sonora originala, Gunn i-a mai rugat pe cei de la departamentul de sunet sa dea tare cantecele din anii ’70 pe care Peter Quill, jucat de Chris Pratt, pe pune pe vechiul sau casetofon.

    

 

3. Gasirea casetofonului perfect pentru a-l folosi in film a fost o provocare care i-a revenit lui Barry Gibbs, responsabilul cu recuzita. In ciuda faptului ca a cautat pe internet timp de patru luni, echipa lui Gibbs a gasit doar 16 casetofoane, aflate in diferite stadii de reparatii, care erau potrivite pentru a fi folosite in film.

     

4. Designerul de productie Charles Wood si echipa lui au creat si au construit mai multe platouri la scara larga pentru „Gardienii Galaxiei”, iar Kyln, inchisoare spatiala unde se intalnesc Gardienii, a fost cel mai mare dintre ele. Un decor de 360 de grade, Kyln este un exemplu de maiestrie a ingineriei, constand in aproape 160.000 kg de otel, pe trei nivele, extins in post-productie cu inca 70 de metri.
 

5. Designul navei spatiale Milano, a lui Peter Quill, a fost inspirat de avionul racheta Bell Aircraft X-1 pilotat de Chuck Yeager. Construit ca un decor complex, pe doua nivele, cu puntea de decolare sus si zona de locuit jos, a reprezentat o constructie care a durat 14 saptamani si a implicat mai multe mestesuguri. Charles Wood si echipa sa i-au urmat instructiunile regizorului James Gunn pentru ca mediul lui Quill sa aiba reminiscente pamantene si o calitate tangibila – o masina cu crom si piele si aspect de muscle-car.

     

 

 

6. Echipa de design de productie a realizat si Dark Aster, nava spatiala a personajului negativ Ronan. Dand impresia unui mausoleu zburator, designul sau este minimalist si dur. E o lume gri, dezolanta, lipsita de culoare, fara nici un decor, care se concentreaza doar pe arhitectura sa apasatoare, asemanatoare betonului, pentru a transmite tonul si functia sa.


7. Fostul campion WWE Dave Bautista joaca rolul Distrugatorului Drax. Povestea vietii lui este spusa prin intermediul trupului sau complet tatuat si plin de cicatrice – un procedeu prostetic care a insemnat pentru Bautista 4 ore pe zi de stat in picioare. A fost nevoie de o echipa de 5 artisti de make-up pentru a-l transforma pe Bautista in Drax – 18 piese pentru corp si fata. Pana la finalul filmarilor, Dave Bautista a strans aproximativ sapte zile intregi in make-up.

 



  

8. In timpul filmarilor, departamentul de efecte speciale de make-up a realizat aproximativ 1.250 de aplicari de make-up. Erau 50 de artisti de make-up in total, lucrand in echipe cu fiecare personaj.

 

9. Sunt multe personaje extraterestre de figuratie in film, fiind necesare 2.000 de matrite de extraterestrii umanoizi, cu toate piesele colorate inainte pentru fiecare rasa: galben, albastru sau roz.
 

10. David White, make-up designerul de efecte speciale, a fost responsanbil cu realizarea versiunilor 3D in marime naturala pentru Rocket si bustului lui Groot, care au fost folosite pe platouri nu doar pentru a le da celor care filmau informatii legate de efecte vizuale si iluminat, ci si pentru a vedea cum ar putea personajele sa functioneze cu adevarat.

    

11. Crearea sferei din film a fost treaba lui Barry Gibbs si a echipei sale. Ei au sculptat carcasa exterioara din aluminiu si au avut un bijutier care a gravat-o si a perforat-o inainte de a o trimite sa fie placata cu argint.

   

 

 

12.   Elizabeth Yianni-Georgiou, designer de par si machiaj, a fost foarte ocupata cu dezvoltarea tipurilor de machiaj pentru rasele diferite de extraterestri, a caror culoare a pielii varia in functie de rasa. A fost o provocare sa gaseasca un produs care sa nu distruga costumele, dar sa reziste in apa si la murdarie. Dupa multe incercari, echipa sa a dezvoltat cu succes un spray care functiona pentru toata lumea.

13.   Karen Gillan si-a taiat parul sau lung si s-a ras in cap pentru rolul Nebula, iar Benicio Del Toro le-a permis sa-i decoloreze si sa-i albeasca parul negru si sprancenele pentru rolul Colectorul.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies