marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

60 de imagini de la filmarile trilogiei The Hobbit: Peter Jackson aduce cel mai hidos personaj de pe marile ecrane din ultimii ani

14 decembrie este data in care pamantenii vor cobori din nou in taramul mitic din Middle Earth, cand are loc premiera lui The Hobbit. Producatorii de la MGM au lansat o serie de imagini de la filmarile noului proiect ambitios creat de Peter Jackson.

60 de imagini de la filmarile trilogiei The Hobbit: Peter Jackson aduce cel mai hidos personaj de pe marile ecrane din ultimii ani


GALERIE FOTO 60 de imagini de la filmarile trilogiei The Hobbit

 

Regizorul Peter Jackson a reusit sa surprinda inca o data magia universului creat de J.R.R. Tolkien  si o aduce pe marile ecrane in The Hobbit: An Unexpected Journey. Imaginile de la filmarile peliculei arata talentul si creativitatea nemarginite ale lui Jackson, iar The Hobbit promite sa fie o noua capodopera vizuala iesita din mainile cineastului neo-zeelandez.


Fanii Lord of the Rings asteapta cu sufletul la gura sa vada daca The Hobbit, cea mai scumpa trilogie produsa vreodata va fi la fel de spectaculoasa si grandioasa ca celebra trilogie inceputa in 2001. Andy Serkis, care il interpreteaza pe Gollum, dar care este si asistentul regizorului Jackson pentru The Hobbit, a oferit detalii despre atmosfera noului film:

 

 

"Noi am vazut Hobbitul ca o extensie a universului Lord of the Rings sau ca un prequel. Asa ca  cele doua serii pot fi considerate drept 6 filme legate intre ele. Numai ca acum am folosit mult mai mult umor. Personajele sunt foarte vii, in special dwarfii. Sunt foarte amuzanti si plini de viata. Sunt sub teme si personaje care ofera aceeasi profunzime ce a caracterizat  seria Lord of The Rings. Insa va avea o abordare mai optimista." a spus Andy Serkins pentru site-ul britanic SFX.

 


Co-scenarista Philippa Boyens a oferit si ea mai multe detalii: "Desi Profesorul Tolkien a scris cartea ca fiind una pentru copii, miza a fost intotdeauna una mai mare. Sunt elemente puternice de mitologie si multe subtilitati adresate publicului matur. Cu toate astea, am vrut sa pastram aceasta atmosfera unica, care face parte din farmecul acestui roman. Asa ca am lucrat mult, in special la primul film, care este o introducere in noul univers. De exemplu, Dwarfii sunt foarte diferit de Elfi, intr-o misiune, sunt ca o echipa de rugby".


Desi romanul The Hobbit nu este foarte mare, realizatorii filmului au gasit suficiente materiale conexe cu care sa asigure continutul pentru o trilogie: "A fost un proces natural. Cand ne-am uitat la ce am filmat, ne-am dat seama ca lucrurile se leaga si ca exista suficiente motive si calitati pentru a atrage publicul sa vina sa vada trei filme in loc de unul. Faptul ca am ales sa facem o trilogie ne ofera suficient spatiu sa abordam niste elemente complicate din poveste. In a doua jumatate a cartii, Tolkien se concentreaza pe alte aspecte, care-l introduc pe cititor in lumea din Lord of The Rings, iar noi am gasit suficiente resurse pentru a face povestea mai complexa"  a mai pus Boynes.


 


La 9 ani de la ultimul film Stapanul Inelelor, The Lord of the Rings: The Return of the King, Peter Jackson s-a intors in universul din Middle Earth, cu care a incantat o planeta intreaga. Insa drumul pana aici n-a fost deloc usor. Probleme financiare si intrarea in faliment al celor de la MGM a pus in pericol proiectul The Hobbit.

 

Richard Armitrage a avut numai cuvinte de lauda la adresa regizorului: "Peter Jackson nu stie asta, dar eu ma folosesc de el pentru a-l interpreta pe Thorin. Prin felul sau de a fi, Peter este un om loial. Aceasta calitate, sa inspiri loialitate  si sa fii un om loial la randul tau, este un aspect important in construirea personajului Thorin si vine direct de la Peter" a spus acesta despre personajul sau.



Regizorul este pregatit sa ii uimeasca pe fani inca o data la nivel vizual: "Cred ca este extrem de incitant sa ii aduc pe spectatori in Middle Earth in a treia dimensiune, de asta am ales sa fac filmez scene cu camere 3D". Mai mult, Jackson a oferit detalii si despre unul dintre cele mai interesante personaje din film -  The Great Goblin: "The Great Goblin este inselator, brutal, lipsit de orice urma de compasiune si mai presus de toate astea, extrem de hidos. Este unul dintre cele mai inspaimantatoare personaje care au existat in cinematografie" a dezvaluit acesta.

 

The Great Goblin


 


In The Hobbit, Bilbo Baggins (Martin Freeman) este pacalit de Gandalf (Ian McKellan) sa tina o petrecere pentru Thorin Oakenshield (Richard Armitage) si banda lui de 12 dwarfi. Acestia incep sa-si cante dorinta de a recupera taramul lor aflat sub Muntele Singuratic si comoara ascunsa acolo, furata cu mult timp in urma de dragonul Smaug.  Cand muzica se termina, Gandalf le arata tuturor o harta cu o intrare secreta in munte si il convinge pe Bilbo sa se alature expeditiei dwarfilor.



Grupul de razboinici pleaca in cautarea comoarei si in drumul lor dau peste troli, goblini, paianjeni uriasi si peste invincibilul dragon Smaug, dar si peste o creatura pe nume Gollum care are in posesia sa un inel. Hobbitul: O calatorie neasteptata va putea fi vazut si in Romania incepand cu 14 decembrie 2012.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies