marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A început TIFF 2022! „Make Films, Not War!“ este sloganul acestei ediții

Festivalul Internaţional de Film Transilvania a debutat vineri seară la Cluj-Napoca.

A început TIFF 2022! Make Films, Not War! este sloganul acestei ediții
Spectatorii au luat parte la un eveniment impresionant, care a dat startul festivalului de film în Piața Unirii din Cluj-Napoca. După momentul muzical semnat de Strings Quartet, cele peste 2.500 de persoane prezente în piață au avut ocazia s-o vadă live pe Corina Chiriac, într-un microrecital care a încins atmosfera.


Prezența sa nu e întâmplătoare. Artista, care a încântat generații întregi de români cu vocea sa inconfundabilă, este absolventă a IATC „I.L. Caragiale” și a debutat pe scena Teatrului de Comedie din București. Înainte de a se lansa în cariera muzicală, Corina Chiriac a fost protagonista unor producții TV și de film, printre care Aventuri la Marea Neagră (regia Savel Stiopul), alături de Florin Piersic. Artista a fost omagiată pe scena Galei și a primit o distincție specială, acordată în onoarea celor peste cinci decenii de activitate.



Seara a continuat cu proiecția filmului “Rețeaua Jane”, un lungmetraj extrem de dur, despre sarcinile nedorite, bazat pe fapte reale, cu Elizabeth Banks și Sigourney Weaver în rolurile principale.
 

Până pe 26 iunie, cel mai mare eveniment cinematografic din România va rula 350 de proiecții – unele în premieră națională sau chiar mondială (printre care și pelicula Metronom, premiată la Cannes), o selecție de muzică și cine-concerte, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și experiențe cine-culinare. Zeci de invitați români și străini, reprezentanți de seamă din lumea filmului, și-au confirmat prezența la TIFF 2022.



 

Nu va lipsi nici mult-așteptatul Weekend la Castel – două seri cu proiecții speciale, organizate în decorul spectaculos al Castelului Bánffy din Bonțida.
 
Inspirat de clasicul slogan „Make Love, Not War!”, lansat în anii ’60, în plină agresiune americană în Vietnam, mesajul TIFF de anul acesta, „Make Films, Not War!“, este unul care îndeamnă la creație, nu la distrugere, opunându-se războiului și întreținerii stării de conflict - de unde și imaginea „camerei de filmat ca o armă” de pe posterul ediției actuale.
 
FOTO: pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies