marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Haydn Gwynne, cunoscută pentru rolurile din serialele Rome, The Crown și The Windsors

Actrița avea doar 66 de ani, dar suferea de un cancer terminal.

A murit Haydn Gwynne, cunoscută pentru rolurile din serialele Rome, The Crown și The Windsors
Haydn Gwynne, o renumită actriță britanică care a jucat în piese de teatru și seriale importante, precum „The Crown“ și The Windsors“, s-a stins din viață după o îndelungă suferință.
 
Agentul ei a anunțat că fusese diagnosticată cu cancer în urmă cu câteva luni și a fost nevoită să se retragă din piesa „Old Friends“ a lui Stephen Sondheim, de Cameron Mackintosh, în care urma să apară.
 
„Împărtășim cu mare tristețe faptul că, în urma diagnosticului recent de cancer, vedeta scenei și a ecranului Haydn Gwynne s-a stins din viață la spital în primele ore ale zilei de vineri, 20 octombrie, înconjurată de copiii ei dragi, de familie și de prietenii apropiați“, a declarat agentul ei pentru BBC.
 
Mesajele de afecțiune, respect și admirație din partea fanilor ei și, în special, a colegilor ei, nu au întârziat să apară. Actrița Helen Mirren, cu care a lucrat în piesa de teatru „The Audience“, a descris-o ca fiind o persoană minunată și o actriță desăvârșită și dedicată. „A fost o încântare ca persoană și o actriță desăvârșită și dedicată. Am avut marea plăcere de a împărți scena cu ea în piesa «The Audience», unde, în rolurile personajelor ei (Regina Elisabeta a II-a și Margaret Thatcher), am dansat împreună un dans delicat. A fost atât amuzantă, cât și serioasă în același timp, un echilibru strălucit care i-a servit drept exemplu în cariera sa. Îți vom simți lipsa“, a declarat Mirren.



Haydn Gwynne a fost o actriță britanică născută la 27 martie 1957 la Londra, Marea Britanie. De-a lungul carierei sale, a excelat în film, televiziune și teatru. Și-a început cariera în televiziune cu debutul în „Nice Work“. De-a lungul anilor, a lucrat la emisiuni importante precum „Peak Practice“, „Merseybeat“ și a strălucit în aclamata dramă istorică „Rome“, unde a interpretat-o pe Calpurnia, soția lui Iulius Caesar.
 
În 2010, a avut un scurt rol în serialul „Sherlock“. Apoi a fost nominalizată la premiile BAFTA pentru rolul principal din filmul de televiziune „Drop the Dead Donkey“. Cu toate acestea, cele mai mari recunoașteri au venit la sfârșitul carierei sale. Ea a devenit una dintre cele mai proeminente figuri din sitcomul parodie „The Windsors“, unde a interpretat-o pe Regina Camilla.


 
În plus, în 2022, a fost distribuită în cel de-al cincilea sezon al serialului „The Crown“, unde a interpretat-o pe Susan Hussey, ducesă și domnișoară de onoare a reginei Elisabeta a II-a.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies