marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Actorul Gérard Depardieu, acuzat de 13 femei de abuz sexual

Starul cinematografiei franceze era deja anchetat pentru viol și agresiune sexuală.

Actorul Gérard Depardieu, acuzat de 13 femei de abuz sexual
Treisprezece femei îl acuză de violență sexuală pe actorul francez Gérard Depardieu, deja anchetat pentru viol și agresiune sexuală asupra unei actrițe. Potrivit unui articol al publicației de investigații Médiapart, femeile susțin „că au suferit gesturi sau comentarii sexuale nepotrivite din partea celebrului actor, de diferite grade de gravitate, pe platourile de filmare a unsprezece filme sau seriale lansate între 2004 și 2022 sau în locații externe“.
 
Actorul în vârstă de 74 de ani, cunoscut pentru interpretarea lui Cyrano de Bergerac sau a emblematicului Obelix, „neagă în mod oficial toate acuzațiile“, a declarat pentru Mediapart cabinetul de avocatură Temime, care a refuzat să răspundă la întrebările agenției de presă AFP.
 
Cele 13 femei susțin că actorul le-a supus unor „atingeri pe lenjeria intimă, între picioare și pe sâni, unor comentarii sexuale obscene și chiar unor mârâieli insistente“. Iar atunci când unele dintre ele s-au plâns, li s-a spus: „Oh, nu-i nimic, e vorba de Gérard“.

 

„Brusc, Gérard Depardieu și-a băgat mâna sub rochia mea, i-am simțit degetele încercând să alunece pentru a ajunge la lenjeria mea intimă“, a declarat pentru Médiapart una dintre ele, care a apărut în filmul „Big House“ din 2014. În ciuda faptului că i-a respins mâna, „a continuat, a devenit agresiv, a încercat să-mi scoată lenjeria intimă și și-a pus degetele în mine: am înțeles că nu juca teatru. Dacă nu l-aș fi oprit, ar fi reușit“, a adăugat ea.
 
Niciuna dintre femeile citate de Médiapart nu a depus plângere, dar trei dintre ele au depus mărturie în fața justiției, potrivit presei. Parchetul din Paris a precizat miercuri că „nu a primit nicio nouă plângere până în prezent“ și a precizat că ancheta deschisă în iulie 2020, în urma unei plângeri a actriței Charlotte Arnould, este încă în curs. În 2020, Arnould l-a acuzat că a violat-o de două ori în august 2018 la domiciliul parizian al interpretului, pe când aceasta avea 22 de ani.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies