marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie și-a dorit să se mute în Cambodgia încă de pe vremea când filma pentru Lara Croft-Tomb Raider

Actrița nu doar că s-a îndrăgostit de această țară asiatică, ci a și adoptat primul ei copil de-acolo.

Angelina Jolie și-a dorit să se mute în Cambodgia încă de pe vremea când filma pentru Lara Croft-Tomb Raider
Relația actriței Angelina Jolie cu Cambodgia a început în 2000, odată cu filmările pentru seria de filme care-a făcut-o să îmbrace hainele unei adevărate Indiana Jones la feminin.
 
Eroina celebrului joc video „Tomb Raider” a prins viață pe marile ecrane în interpretarea actriței Angelina Jolie, oferind publicului noi şi palpitante aventuri ale unei foarte sexy Lara Croft.
 
Și dacă învățarea ai multor limbi străine, călătoriile în locuri misterioase și vizitarea unor așezări arheologice s-au dovedit a fi pasiunile comune ale actriței și ale eroinei sale, filmările pentru „Lara Croft: Tomb Raider” i-au deschis Angelinei Jolie și poarta către Asia, de care s-a îndrăgostit pe loc și iremediabil. Asta chiar dacă primul ei contact cu Cambodgia a fost într-o perioadă în care țara încă își revenea după genocidul provocat de regimul Khmerilor Roșii, care a dus la moartea a aproape un sfert din populație între 1975 și 1979. Grupul a fost activ până în 1999, iar tribunalele de război începute în 2009 sunt în desfășurare.


 

În anul următor, câștigătoarea premiului Oscar s-a întors în Cambodgia pentru a adopta primul ei copil, Maddox.
 
17 ani mai târziu, Angelina Jolie, în vârstă de 41 de ani, a făcut cunoștință cu această țară situată între Vietnam și Thailanda, prin intermediul proiectului său Netflix, „First They Killed My Father”, a cărui acțiune se desfășoară în Cambodgia. Bazat pe memoriile activistei pentru drepturile omului din Cambodgia, Luong Ung, filmul „First They Killed My Father” documentează experiența acesteia ca tânără fată sub regimul brutal al Khmerilor Roșii.
 
Vorbind despre fiul său, Maddox, ea a spus într-un interviu pentru revista „People” că „se duce și se întoarce în Cambodgia de multe ori, dar asta ar fi peste patru luni de stat în țară, citind, ascultând, învățând și absorbind toate lucrurile despre cultura și țara lui, inclusiv părțile foarte, foarte întunecate”.


 
În ciuda terorii îndurate de cambodgienii obișnuiți, Jolie a declarat pentru „Vanity Fair” că „Am găsit un popor atât de amabil și cald și deschis și, da, foarte complex. Mergeți acolo și vedeți familiile ieșind cu pătura și picnicul lor pentru a privi un apus de soare.”
 
Primele două filme ale seriei, „Lara Croft: Tomb Raider” şi „Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life”, cu Angelina Jolie în rolul principal, au avut împreună încasări de 432 milioane de dolari în toată lumea.


 

Filmul „Lara Croft: Tomb Raider” (2001) este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 20:30 și, în reluare, de la 00:15.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies