marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dallas Buyers Club, filmul pentru care Matthew McConaughey a slabit 23 de kilograme

Inspirat dintr-o poveste reală, filmul i-a adus protagonistului un Oscar și un Glob de Aur, o performanță egalată și de partenerul său, Jared Leto.

Dallas Buyers Club, filmul pentru care Matthew McConaughey a slabit 23 de kilograme
Matthew McConaughey a vorbit despre efectele secundare neașteptate ale pierderii sale drastice în greutate pentru rolul unui bolnav de SIDA din „Dallas Buyers Club”.
 
Personajul său era electricianul texan Ron Woodroof, pasionat de rodeo, care a fost diagnosticat cu HIV în 1985, la vârsta de 35 de ani, și căruia i s-au dat doar 30 de zile de trăit. Cu toate acestea, el a murit șapte ani mai târziu, în septembrie 1992, e-adevărat că din cauza complicațiilor cauzate de SIDA, însă după o acerbă luptă pentru supraviețuire.
 
„Prin furie pură și prin orice mijloace necesare, acest tip a făcut ceea ce trebuia să facă pentru a se autoconserva și a rămâne în viață”, spune Matthew McConaughey, care a slăbit aproape 23 de kilograme pentru a-l interpreta pe Woodroof în „Dallas Buyers Club”. „A încălcat legea, a făcut contrabandă și a devenit practic un traficant de droguri pe piața neagră”.


 

Filmul, regizat de Jean-Marc Vallee, se bazează pe experiențele reale ale lui Woodroof. În luna de dinaintea morții sale, Woodroof i-a spus scenaristului Craig Borten povestea sa pentru un film care, în cele din urmă, avea să dureze aproape 20 de ani pentru a fi realizat.



 

 
Dallas Buyers Club se referă la grupul privat de membri pe care Woodroof și Rayon, un alt bolnav de SIDA, un personaj transsexual inventat, interpretat de Jared Leto. Clubul l-au înființat pentru a oferi tratamente alternative - și neautorizate - provenite din străinătate, dar a sfârșit prin a fi fost subiectul unor raiduri frecvente ale poliției și ale Food and Drug Administration (FDA).
 
„Ron nu a găsit un leac magic care să țină oamenii în viață”, spune McConaughey. „Medicamentele pe care le vindea îi țineau pe oameni în viață mai mult timp și aceștia aveau un stil de viață mai sănătos, cât timp le luau, însă, din păcate, nu erau remedii pentru boală.”



 
Atât Matthew McConaughey, cât și Jared Leto au fost premiați cu câte un Oscar și cu un Glob de Aur, după prestațiile lor, pentru care au slăbit considerabil. Vorbind despre felul în care a slăbit atât de mult, McConaughey a afirmat că „a mestecat multă gheață“ în perioada filmărilor, după ce deja slăbise 10 kilograme.


 

Filmul „Dallas Buyers Club”, în care apare și Jennifer Garner în rol de medic, este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 22:45.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies